Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda vrtulníku na Olomoucku: Pilot nepřežil!

Autor: ljš, ČTK - 
3. prosince 2013
15:28

Obrovskou tragédií skončila nehoda ultralehkého vrtulníku na Olomoucku. Stroj začal ve vzduchu hořet a zřítil se do pole. Pilot bohužel na místě zemřel.

Malá helikoptéra havarovala dnes odpoledne na poli u Štěpánova na Olomoucku. "V ultralehkém vrtulníku letěl pouze pilot, který pád nepřežil," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Helikoptéra podle něj spadla zhruba ve 13:30 u Štěpánova do pole za místním hřištěm. Očití svědci vypověděli, že ultralehký vrtulník měl zřejmě technické problémy, protože hořel už ve vzduchu. Hasiči vrak stroje na poli uhasili a v kabině našli tělo pilota.

Policejní mluvčí Josef Bednařík řekl, že vrtulník řídil sedmačtyřicetiletý muž z Prahy, který s ultralehkým strojem startoval z nedalekých Bohuňovic. Na tamním letišti má základnu firma Mamba Air, která prodává ultralehké vrtulníky a školí piloty.

Okolnosti pádu vrtulníku na místě vyšetřují policisté. Příčiny havárie budou šetřit také odborníci z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Výše škody zatím nebyla vyčíslena.

Firma Mamba Air má v nabídce tři typy ultralehkých vrtulníků, jejichž cena se pohybuje od 129.000 eur (3,5 milionu korun) do 155.000 eur (4,3 milionu korun). Ročně společnost Mamba Air smontuje a prodá v průměru deset ultralehkých vrtulníků, pro které zajišťuje také servis.

annakarenina ( 3. prosince 2013 19:36 )

Jen blazen leze do takoveho prskoletu.

moiaza ( 3. prosince 2013 17:09 )

Pokud padají pražáci........

Zobrazit celou diskusi