Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nečas: Ištvan nenávidí ODS! Policie perverzně poslouchala mé rozhovory s Nagyovou

Petr Nečas se pustil do státního zástupce Ištvan kvůli kauze Nagyová
Petr Nečas se pustil do státního zástupce Ištvan kvůli kauze Nagyová  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
22. července 2013
15:18

Prožíváme aféru Ištvangate, tvrdí expremiér Nečas s tím, že po něm prý šel státní zástupce Ištvan delší dobu. A společně s policií "perverzně" poslouchal jeho intimní rozhovory s "paní Janou", jak Nečas říká své milence Nagyové. Naštvaný Nečas pak prozrazuje i další podrobnosti k průběhu celé aféry. Ištvana to však nechává v klidu. Nečas je prý jen osobně dotčený.

Petr Nečas skončil v čele vlády i ODS, od začátku však prý věděl, že aféru se svou pravou rukou Janou Nagyovou zkrátka nebude moci politicky přežít. Jenže stejně se nedokázal ubránit.

"Propletení osobního vztahu s pracovním vztahem prostě není správné a já si toho byl vědom... Chystali jsme se to vyřešit. Z odposlechů musí být jasné, že jsem byl rozhodnut na konci léta oznámit, že v politice končím, pouze dokončím svůj mandát. Vzápětí měla paní Jana oznámit, že odchází z pozice vrchní ředitelky kabinetu," říká Nečas otevřeně v rozhovoru pro časopis Týden.

Nečas však označuje jejich odposlechy za "perverzní" a myslí si, že již v červnu došlo narychlo k velké razii na Nagyovou právě kvůli zjištěním policie z odposlechů. Předtím, než stihl oznámit svůj odchod. Prý proto, aby vše proběhlo v atraktivnějších kulisách kolem záletů premiéra.

"Co by z toho zůstalo na konci léta? Premiér, který říká, že stejně odchází a rozvádí se, Jana Nagyová, která už není vrchní ředitelkou. Z barvotiskových kulis by zbyla obyčejná nudná kulisa," tvrdí Týdnu Nečas.

Nečas: Ištvan nenávidí ODS a chtěl trumfnout Bradáčovou

Olomoucké státní zastupitelství prý po něm a Nagyové šlo delší dobu. Ale nejen po něm. "Oni prostě nejsou schopni žádné mafiány ani korupčníky chytit," říká Nečas, který sám sebe označil v době nespokojenosti s politikou za podstatně snadnější terč. 

A tak na něj prý Ištvan a spol. spustili už v roce "systematickou štvanici". Podle Nečase kvůli tomu, že jeho vláda navrhovala zrušení vrchních  státních zástupců. V zásobě má však expremiér i další silná tvrzení. "Z okruhu státních zástupců je všeobecně známo, že pan Ištvan nenávidí ODS," říká Nečas, podle kterého chtěl navíc Ištvan " trumfnout paní Bradáčovou, která dostala hejtmana (Ratha)."

Ištvan: Nečas je osobně dotčený

Ivo Ištvan však nechce Nečasova slova o kauze Ištvangate, štvanici, nátlaku a manipulaci příliš komentovat. Potvrdil to v jiném rozhovoru, tentokrát pro MF Dnes.

"Já vůbec takovýmto komentářům nemohu podléhat, nemohu je nijak hodnotit a nemohu si je ani připouštět... Nemyslím, že tam byl jakýkoli nátlak. Ale rozumím tomu, že když je někdo osobně dotčen v konkrétní situaci, že může některé věci interpretovat hodně subjektivně," tvrdí Ištvan.

Na Nečase přímo prstem neukazuje, ale je jasné, koho má na mysli. Expremiéra, který vyhlásil na konci svého politického tažení Ištvanovi válku.

Pro Ištvana je však prý především důležité, že došlo ke zneužití vojenské rozvědky ke sledování Radky Nečasové, které si měla objednat právě Jana Nagyová. A nikoli jen jednou. "Já vůbec něco takového nečekal," přiznává Ištvan. Podání obžalob v tomto případu čeká prý do konce září.

Video  Exkluzivní video: Nečas si vyzvedává Nagyovou  - Blesk – Jiří Krušina
Video se připravuje ...

hejhej ( 8. srpna 2013 22:18 )

Jaké odposlouchávání, vždyť v té době byla vedoucí kanceláře, co dřela jako kůň a o tom, že je to jeho milenka se nezmiňoval.Tak o co mu jde, chudáčkovi?

kalnormin1 ( 26. července 2013 14:32 )

Eskorta k soudu je většinou v poutech a medvědovi, jak jsme viděli v TV. Sám sloužit nemohu, neřídím tajné služby a nedřu jako kůň.

kalnormin1 ( 26. července 2013 14:30 )

Protože nejsem tak bohatý, abych volal na erotické linky šlapkám , nemohl by Blesk odkoupit nějaké ty rozhovory mezi Péťou a Nagínou , ať se poučíme ? Předem děkuji - váš pravidelný čtenář.

itartas ( 26. července 2013 13:08 )

en:

itartas ( 26. července 2013 12:50 )

merrylou: vaše hodnocení mne nechává naprosto chladnou a jestli někdo je na palici, tak to nejsem já, ale vy. A nebude dlouho trvat a sám se o tom přesvědčíte, protože Ištvanek na ně nic nemá, proto taky hned mastil na Hrad, aby ho Zeman duševně podpořil. Zeman ho má na háku, ten si dělá svou práci, aby se levice dostala k moci a pokud možno ta jeho strana.

Zobrazit celou diskusi