Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič autobusu našel na sedadle 280 tisíc a... Vrátil je!

Lukáš Poruba (29) je řidič s velkým Ř
Lukáš Poruba (29) je řidič s velkým Ř  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
15. dubna 2013
14:12

Opravdové svědomí má řidič autobusu Lukáš Poruba (29) z Rožnova pod Radhoštěm. V autobuse, který řídil, našel 280 tisíc korun v tašce. Nenechal si je však, celou částku odnesl na policii!

Nečekaný nález objevil na lince svého autobusu. Rožnov pod Radhoštěm – Ostrava. „Občas najdeme třeba zapadlý mobil, tentokrát jsem uviděl pod sedadlem starší černou tašku. Vždycky, když se něco podobného stane, nahlédneme, zda neobsahuje třeba občanku nebo jinou průkazku, abychom věděli, kde najít majitele,“ řekl webu zlin.cz

Z obálek vyčnívaly tisícovky

„Jenže sotva jsem tašku pootevřel, uviděl jsem velké množství sáčků a obálek, z nichž vyčnívaly tisícovky a dvoutisícovky,“ popsal Poruba. Žádné zaječí úmysly však neměl a celou tašku předal policistům. Ti v ní napočítali více jak čtvrt milionu.

Peníze si nechat nechtěl

I když šlo o pořádný balík peněz, nechat ho prý vůbec nenapadlo. „Ne, vůbec by mne nenapadlo, že bych si tašku s penězi nechal. Naši mne nějak vychovali a určitě bych se na sebe nemohl podívat do zrcadla,“ dodal muž, který řídí autobus už osm let.

Patří peníze starší ženě?

O tašku se podle ředitele osobní dopravy ČSAD Vsetín Oldřicha Holubáře zajímala starší žena. Žádné ztracené zavazadlo však nenahlásila.

digitales ( 14. května 2016 17:48 )

Jestli to ten ridic cte, tak mu musi byt z nekterych prispevatelu spatne a jen se utvrdi, ze mezi ne nastesti nepatri....

digitales ( 14. května 2016 16:18 )

Slusny clovek a take moudry. Kdyby hledal sam a vratil to majiteli tak mu rekne dekuji, nebo mu da lahev. Takto pres policii je to rozumne, podle Noveho obcanskeho zakoniku ma pravo na 10% z hodnoty nalezene veci. Pokud se nikdo do roka neprihlasi vyplati mu to z tech penez stat a penize propadnou statu.

jitkaml ( 16. dubna 2013 00:20 )

no a co treba ze pri vstupu do duchodu si muzes vybrat jestli chces vsechno vyplatit najednou nebo postupne v ramci duchodu? a pokud pani neveri v bankovni systemy tak to mela u sebe, nikde neni napsanej vek te pani. zapomenout pokud je starsi klidne muze, a pokud to nehlasila tak treba z duvodu, ze se boji, ze by to stejne neobhajila ze to je jeji. to ze vam se ztratily penize je vas problem, nevim kolik je vam, ale za blbost se plati. a proc to mel ridic pojmout jako premie? absolutne nechapu proc by mel nekdo porusovat zakon. pokud ho rodice vychovavali, ze krast a podvadet se nema a zustalo to v nem tak je to naprosto v poradku. navic nevite komu ty penize patrily, starou babicku okrast treba nechtel, pokud to byla napriklad predavka mafianu za neco tak je zbytecne riskovat, ze vas pak kvuli tomu odstreli. nechapu proc pana ridice urazite, zamette si pred vlastnim prahem a pak se ozyvejte.

anna1234 ( 15. dubna 2013 19:23 )

..život by měl být i o slušnosti, o pochopení, o svědomí, nejsme tupá hovada, i když jak tě tak čtu, někteří ano

miriam ( 15. dubna 2013 19:02 )

no, tak hlavně že tady pak nadáváte na politiky, jak kradou taky by museli být blbí, aby nekradli, když je se jim na to nepřijde, že?

Zobrazit celou diskusi