Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Černoška z Afriky obvinila bílého psa z rasismu!

Černoška věří, že pes napadl její dceru kvůli barvě pleti
Černoška věří, že pes napadl její dceru kvůli barvě pleti  (Autor: profimedia.cz - ilustrační foto)
Autor: shp - 
1. března 2013
08:34

Černoška Pam Nkosi z Jihoafrické republiky obvinila bílého bulteriéra, který pokousal její dceru z rasismu! Hrála si totiž na hřišti i s bílými dětmi, ale on si vybral právě ji!

Sedmiletá dcera Pam Nkosi si hrála v Johannesburgu s několika dalšími dětmi, včetně bělochů. Bílý bulteriér k nim přiběhl a zaútočil rovnou na ni. „Myslím, že ten pes je rasista. To jak se zachoval, ukazuje, že není přátelský ke všem rasám,“ řekla Nkosi.

Psí rasismus vyšetřuje policie

Případ, nad jehož absurdností zůstává rozum stát, už začala vyšetřovat policie. „Vyšetřující nyní sbírá svědectví všech přítomných. Ta budou předána soudu, který rozhodne o dalším vývoji,“ prohlásila mluvčí policie Karen Jacobs.

Majitel popíral, že pes dívku pokousal

Majitel psa Sean Norman se dle Nkosi nepřišel na její dceru podívat a ani nezaplatil za léčbu. Ve finále dokonce odmítal, že by jeho pes dcerku pokousal. Tvrdil, že na hřišti zakopla a nohu si poranila sama. Lékař však potvrdil, že zranění je od zvířete.

aluman ( 1. března 2013 13:49 )

S tou černou barvou a problematičností psů musí jít spíš o shodu náhod. Mám zkušenosti se psy různých barev a ras, jak vlastními, tak cizími. Vždycky se v okolí vyskytoval nějaký konfliktní pes, ale na žádného černého si nepamatuji. Jeden byl hnědý, další krémový, pak tříbarevný....Jeden z mých psů byl téměř černý NO. Na cvičáku byl ostrý, když bylo třeba. Jinak perfektně vycvičitelný, snadno zvladatelný, nekonfliktní. Teď mám Belgického ovčáka, černého jak uhel, bez jediné skvrnky jiné barvy, s úžasnýma žlutýma očima. Vypadá jak zplozenec pekla a ve skutečnosti je to nejmírnější a nejhodnější pes jakého jsem kdy měl. Snad jedině kdyby někdo ohrozil některého člena rodiny by se proměnil v bestii. Má silný ochranitelský pud, ale k zjednání respektu mu zatím postačil jeho vzhled. S boloňáčkama moc zkušeností nemám, znal jsem kdysi jenom jednu fenku, co byla pěkně oprsklá, dovolovala si na všechny psy a všechno jí procházelo, jelikož byla fenka. Jako důkaz, že až tak nejde o barvu kožichu, může být kamarádství black and white - skoťák a westík, oba teriéři, co se v pohodě snesou, ačkoli v případě setkání s jinými teriéry dochází ke rvačce, tedy spíš zápasu bez krve, o uznání převahy a podřízenosti.

fantom88 ( 1. března 2013 12:44 )

prostě smrděj, no - a psi maj lepší čich, tak je to irituje víc

jana999 ( 1. března 2013 12:24 )

černá barva je pro psy dost nepříjmená, vím že můj bolonák se bál vždycky jen černých psů a taky většinou černí psy problematický jsou, nevím čím to je ale většina konfliktů v parku je s černými psy

nofar ( 1. března 2013 11:10 )

Nedavno me podrapala zrzava kocka sousedky. Ze by to udelala proto, ze jsem sneda? 

aluman ( 1. března 2013 11:08 )

Psi jsou skutečně svým způsoben rasisti. A nemyslím to jako vtip. Mají vynikající čich a každá rasa má svůj identický pach. Ti vnímavější rozeznají i jinou národnost. Pozoroval jsem to u všech svých psů. Agresivní z nich nebyl žádný, nikdy nikoho nepokousali, ale dávali určitou výstrahu podle toho, kdo šel kolem. Na našince nereagovali, případně by se i pohladit nechali. Pokud před někým uhnuli, ale výstrahu nedali, byl jsem si jistý, že ač běloch, je to určitě cizinec, což se mnohokrát potvrdilo. Pokud šlo o "barevné" jedno jaké barvy, dali výstrahu "nelíbíš se mi, nechoď ke mě a mému pánovi". Pokud šlo o cigána, dali výstrahu "táhni od nás co nejdál nebo tě sežeru". Nic z toho jsem žádného z nich neučil. Bylo to jejich přirozené chování. Pes je tedy skutečně rasista, ale jeho reakce se neřídí barvou jeho kožichu, ale tím s jakou rasou vyrůstá a považuje jí za svojí smečku.

Zobrazit celou diskusi