Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hrad Zvíkov: Strašidelný rarášek a magické znaky

Hrad Zvíkov patří nejděsivější místa v historii
Hrad Zvíkov patří nejděsivější místa v historii  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: red - 
14. července 2012
18:03

Říká se, že již římští legionáři, bojující v tomto kraji v 1. století n. l. s barbary, ocenili pevnost Hlízové věže na Zvíkově.

V nakladatelství XYZ vyšla kniha Vladimíra Lišky Nejděsivější místa české historie. S některými z nich vás postupně seznámíme.

Hranolová stavba, které se přezdívá Markomanka, má zdi téměř tři metry silné, a proto kdysi sloužila jako místo k ukrytí české královské koruny Přemyslovců. Na jedné ze stran věže je třicet šest záhadných znaků, které dosud nikdo nerozluštil.

Podle dávné pověsti je tam kdysi vytesal keltský kněz – druid (lidové podání z něj později udělalo raráška). Poznal prý, že toto místo je nabito energií.

I dnes se ve věži podle některých psychotroniků projevuje silný náboj, který jí prochází v jakési spirále. Skutečně zde občas dochází k poruchám kamer, fotoaparátů i mobilů a není tudíž vyloučeno, že elektromagnetická anomálie tu opravdu je. V roce 1999 se tu údajně při jednom televizním natáčení za naprosto nevysvětlitelných okolností vybily baterie a obraz byl podivně rozmazaný.

Na přehled strašidelných hradů v ČR se podívejte ZDE >>>

malamuti ( 15. července 2012 07:15 )

To je moc hezká památka.

Zobrazit celou diskusi