Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sadista ubil psa a živého kocoura zavřel do pytle

Autor: Gabriela Peringerová - 
1. března 2012
12:46

Na Brněnsku řádí sadista, který si svoje nechutné choutky vybíjí na zvířatech. Doslova ubil psa a živého kocoura zavřel do pytle a odhodil v lese. Podle odborníků i policie existuje nebezpečí, že agresivní útočník nezůstane jen u ubližování zvířatům.

„Z toho, jak se chová ke zvířatům, lze vyvodit, že jeho agrese se může obrátit i vůči člověku. V případu lze rozpoznat velmi silný až extrémní projev agrese a je nutné, být před takovým člověkem opatrný,“ varoval brněnský psychiatr Jiří Brančík.

Mrtvého psa bojového plemene a pytel s kocourem pohodil útočník poblíž Masarykovy studánky mezi Zastávkou a Zakřanami na Brněnsku. Psa našla v korytu potůčku žena (31), která si ke studánce vyšla na procházku.

„Následná pitva feny psa prokázala, že zvíře bylo bezcitným pachatelem surově bito. Vedle velkého množství podlitin na celém těle lékař zjistil, že pes měl rozdrcenou lebku. Dále propíchnuté levé oko, kterým byla vedena rána skrz celou lebku a která poškodila mozek zvířete,“ popsal zranění asi tříleté bílé feny křížence Stafordširského teriéra s pitbulteriérem mluvčí policie Bohumil Malášek. Zvíře pachatel přivezl na místo v šedé igelitové tašce.

O den později našla v lese poblíž studánky jiná žena v uzavřeném, téměř neprodyšném, pytli uvězněného ještě živého dvouletého kocoura. Toho se veterináři podařilo zachránit a skončil útulku.

Policisté se domnívají, že oba případy spolu souvisí. „Pátráme nejen po pachateli, ale i majitelích zvířat. Fenka už měla štěňata, takže existuje možnost, že ji někdo pozná,“ dodal Malášek.

Bezcitného sadistu by měli policisté dopadnout co nejdříve. „Může jít i o člověka, který je závislý na drogách. Pokud v pochybném rozpoložení narazí na něco nebo někoho, kdo bude spouštěčem jeho agrese, bude velmi nebezpečný,“ varoval Brančík.

naidka ( 2. března 2012 07:30 )

Takhle začínali masoví vrazi - týráním zvířat.

eillenn ( 1. března 2012 17:33 )

Já bych toho "páníčka" zavřela taky do pytle,svázala ruce a nohy,aby věděl,jak bezbranný tvor trpí.

12356 ( 1. března 2012 16:02 )

a ja jeste pridam... potom ho nacpat do neprodysneho pytle a pohodit hodne hluboko do lesa a na rozloucenou ho jeste nakopat do hlavy! 

henkieh ( 1. března 2012 15:55 )

Tak takovým lidem co lidem zrůdám bych udělala jejich čin co spáchali na nich, dejte mi ho budu ho kopat mlátit propíchnu mu oko až do mozku, ZUB za ZUB ale v dnešní době nic takovýho neexistuje fakt škoda, co někdy se ti vězni maj luxusnějc než normální pracující lidi, co to je kde to jsme? Vítejte v ČR,ve vládě zkorumpovaných politiků,tímto podávám návrh HALÓOOOO ZUB za ZUb

valigura ( 1. března 2012 14:02 )

Tomuto sadistovi přeji,aby mu někdo udělal přesně to,co udělal on té fenečce.

Zobrazit celou diskusi