Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Muž zemřel, jí puklo srdce žalem !

Autor: cas.sk - 
5. prosince 2008
15:17

Celé Slovensko dojala rodinná tragédie, která se stala jen pár týdnů před vánočními svátky. Třem bratrům z obce Prieloh u Velkého Krtíše náhle zemřeli oba rodiče.

Tři chlapci z obce Prieloh u Velkého Krtíše zůstali ze dne na den úplnými sirotky. Nejdříve při autonehodě zahynul jejich otec a 24 hodin poté dostala infarkt i jejich maminka.

První tragédie rodinu postihla v úterý dopoledne. Otec Miroslav Matúška († 43) mířil se svou hondou do kanceláře ve Zvolenu. Ten den měl jít do práce naposledy... V Pliešovcích se rozhodl v nepřehledné zatáčce předjíždět kolonu aut, která se táhla před ním. Srazil se ale s protijedoucím nákladním autem.

"Tatínka operovali v banskobystrické nemocnici. Měl vážná zranění plic a jater," uvedl nejmladší syn Paľko (14). Miroslav Matuška svůj boj o život prohrál. "Maminka ho ještě viděla živého," dodal Paľko.

Přesně za 24 hodin skonala i manželka Jarmila († 41). Navštívila ji teta a obě ženy se radily ohledně pohřbu. Jarmile se najednou udělalo zle a omdlela. Všichni se ji pokoušeli oživovat, volali sanitku. Jarmila ale zemřela krátce po příjezdu záchranky. Měla prý slabé srdce.

Jejich synové Mirko (22), Miško (20) a Paľko (14) s pomocí rodiny připravují najednou pohřby obou rodičů. Na Vánoce nemají ani pomyšlení...