Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rusové odhalili teroristy v zácviku. Skrývali se ve městech, kde bude fotbalový šampionát

Autor: bud, ČTK - 
22. dubna 2018
20:32

Sedm lidí podezřelých z terorismu zadržela ruská tajná služba ve městě St. Petersburg. Dalšího muže pak ve městě Rostov na Donu. Není vyloučeno, že chystali nějaký útok, obě města letos v červnu hostují mistrovství světa ve fotbale, které Rusko pořádá. Informoval o tom deník Daily Mail.

Podle informací deníku byli zadržení muži v kontaktu s mužem, který verboval nové teroristy. Ke komunikaci využívali mobilní aplikaci Telegram.

Tajná služba muže podezírala, že budou odesláni na teroristický výcvik. Jedním z podezřelých byl i 21letý muž ze střední Asie.

„Vůdce této teroristické buňky při zásahu odpálil výbušné zařízení a byl přitom zabit,“ uvedla ruská služba FSB. Podle ní mělo jít o skrytou buňku teroristů ISIS.

Na místě zásahu agenti objevili také zbraně, například útočné pušky AK-74, ruční granáty a také instrukce pro výrobu výbušné trhaviny.

Šampionát v hledáčku teroristů

Šéf ruské tajné služby FSB Alexandr Bortnikov očekává, že zahraniční rozvědky budou s Ruskem spolupracovat, aby byla během nadcházejícího fotbalového mistrovství zajištěna bezpečnost. Terorismus je totiž považován za největší riziko šampionátu. Informovala o tom agentura Reuters.

„Loni jsme v Rusku odvrátili 25 teroristických útoků, spáchány byly čtyři,“ uvedl Bortnikov. Podle něj všechny zmíněné útoky teroristé koordinovali za pomoci šifrované komunikace po internetu, a to i z území Sýrie a Iráku, a že teroristé pro své financování také využívají kryptoměny.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Antonin Blaha ( 23. dubna 2018 12:10 )

 Junkieexl Vy budete takovy radoby vtipny zidobolsevik od frau Merkel,plno kriku u kompu a skutek utek😂

villon ( 22. dubna 2018 23:13 )

Slimáci? Že bi?

gladio ( 22. dubna 2018 21:11 )

ŽÁDNÍ TERORISTI , TO JE UMÍRNĚNÁ OPOZICE , tyto skupiny trénují demokraté z usa a nato po celé sýrii, Británie plánovala výcvik a podporu stotisícové syrské teroristické opoziční armády http://zpravy.ihned.cz/svet-evropa/c1-62460960-britanie-planovala-vycvik-a-podporu-sto-tisi cove-syrske-opozicni-armady Assange: CIA nejenže syrské povstalce vyzbrojovala – platila jim i výplaty http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/10780-assange-cia-vyzbrojovala-platila-povstalce-syrie Fin ancial Times psaly, kolik syrských rebelů dostává výplatu od CIA. i Francie stejně jako USA cvičí islámské teroristy, západ = islámský terorismus + okupace bez mandátu OSN jako hitlerovský režim http://www.novarepublika.cz/2017/08/francouzsti-instruktori-se-ocitli-v.html USA s NATO spojenci kooperují s teroristy, vycvičují a zásobují zbraněmi různé skupiny a teroristické bojůvky.Hlavním úkol spočívá v šíření permanentního chaosu, zásobování zbraněmi všechny zúčastněné strany a pro USA ekonomické i strategicko-vojenské zájmy. fašistická diktatura USA ,na své nelegální okupační vojenské základně v Sýrii cvičí teroristické jednotky ,EU drží tlamu ,žádné sankce na agresivní USA nechystá http://www.novarepublika.cz/2017/12/rozvedka-informovala-o-priprave.html v Sýrii zatčeni důstojníci Britské SAS,američan, a izraelec , řídili odpor teroristů DAEŠ islámského státu - žádné předávání USA a Británii ale tyto teroristy popravit http://www.novarepublika.cz/2018/03/spojeni-mezi-britanii-daes-jiz-nelze.html Spojení mezi Británií a DAEŠ již nelze nijak skrýt islámský stát , terorismus řídí zrůdné fašistické diktatury usa a nato

Zobrazit celou diskusi