Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Když se Kimovi zachce, zničí planetu. Stačí mu 3 bomby, říká jeho muž

Autor: Mii - 
23. dubna 2017
16:30

Neoficiální ambasador vůdce KLDR Kim Čong-una veřejně oznámil, že severokorejská armáda dokáže způsobit globální apokalypsu jen pomocí tří bomb. Řekl také, že se domnívá, že zdejší komunistický režim je perfektní.

Alejandro Cao de Benós je čestným delegátem severokorejské Komise pro kulturní vztahy se zahraničními státy. Zemi často navštěvuje a s vládnoucí stranou udržuje pozitivní vztahy. Své názory na KLDR a Kim Čong-una sdělil španělskému webu Infobae.

Severní Korea má podle něj sílu zničit celý svět, čehož může docílit jen s pomocí tří bomb. Zároveň tvrdí, že země je nepochopená. „Lidé zde mají prostý, bezpečný život, který prožívají s hrdostí,“ vyjádřil Bénos svůj názor. „Nemají žádné sociální problémy, lidé nespí na ulicích… je to trochu jiné, než na co jsme zvyklí, ale funguje to. Všichni spolupracují na veřejném blahobytu,“ dodal ambasador.

Co v posledních dnech dotlačilo Kima k vyvolání globálního konfliktu, který je na spadnutí, Bénos nepopsal. Několikrát ale zopakoval, že Korejci jsou na svůj arzenál hrdí a v případě nouze jej budou bránit všemi dostupnými prostředky. „Lidé se budou bránit zbraněmi a raketami. Máme termojaderné bomby, to je rozhodující,“ řekl ambasador.

Vodíková bomba? Mýtus

Pro to, že Severní Korea vlastní termojadernou bombu (zvanou také vodíkovou), ale neexistují prokazatelné důkazy. V lednu 2016 se režim chlubil údajným testem miniaturizované vodíkové bomby, ale experti to na základě zveřejněných snímků zpochybnili. 

Vodíková bomba přišla na svět v 50. letech 20. století. Pracuje na stejném principu jako procesy probíhající uvnitř hvězd, kde se za velkých tlaků a teplot slučují jádra vodíku na jádra helia a následně dál na jádra jiných prvků. Uvolňuje se přitom obrovské množství energie. Taková bomba je několikanásobně (až 400x) ničivější než atomová. Je také těžší ji vyrobit. 

Podívejte se, jak KLDR simulovala útok na USA:

Video  KLDR ukázala simulaci útoku na USA: Vlajka Ameriky v plamenech  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Deset atomovek

Zato atomové bomby KLDR prokazatelně má. Není je ale zatím podle odborníků i přes veškeré snahy schopna dostatečně zmenšit a umístit na balistické rakety. Režim tvrdí, že to již dokázal. Podle zprávy Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) z letošního března severokorejský jaderný program postoupil do dalšího vývojového stupně, velikost severokorejského zařízení na obohacování uranu se za posledních pár let zdvojnásobila.

Podle jihokorejské lednové zprávy má KLDR dostatek plutonia k výrobě deseti atomových bomb a může také produkovat značné množství zbraní založených na obohaceném uranu.

KLDR budovala civilní jaderný program ve spolupráci se Sovětským svazem a s Čínou od 50. let. V polovině 60. let začala usilovat o jaderné zbraně, Moskva i Peking však odmítly asistovat. V prosinci 1985 se Severní Korea připojila ke Smlouvě o nešíření jaderných zbraní (NPT), ale v lednu 2003 od ní odstoupila.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zvonik54 ( 24. dubna 2017 16:45 )

 Teď nebudu psát komu držím palce, aby se nenechal strhnout žádný diskutér a šílenec k válce, která by byla i pro zde zlehčující valečnou situaci přitroublými Čecháčky a vámi všemi, katastrofická. Fandím tomu, kdo si uhájí vlastní zemi v mírovém stavu, a když bude zákeřně napaden nepřítelem, tak bude ochoten položit i svůj vlastní život za ideály své země i za cenu, že zničí nepřítele stejnými nebo horšími zbraněmi. Když k tomu bude stržen celý svět termojadernou apokalypsou, tak ať si ten svět přičte vinu na tom, že si přál zničení země, která neodpovídá siláckému idiotismu většině vedoucích lidí na tomto světě, kteří si žijí v rozhazovačném blahobytu na cizí účet, čímž jsou porušovány základní zákony Boží. Proto si ti lidé zaslouží smrt vlastním přičiněním a despotismem. A my také...Abychom měli od té otročiny konečně věčný klid... Jestli je toto motiv lidí, kterým vadí otročina a chudoba a není jiné cesty než zemřít při práci pod jhem podnikatele, tak ta oběť se smetením vykořisťovatele je čistá a spravedlivá.

MILLLIS ( 23. dubna 2017 22:16 )

zkzkz ( 23. dubna 2017 21:54 )

mckartny ( 23. dubna 2017 18:27 )

 To už tady bylo se Sadamem pak se ukázalo ze má tři zrezle migy jednomu chybí křídla a 30 let jsou zaparkovane v koprivach a sám zalezl do špinavé díry jak krysa

1_2_3 ( 23. dubna 2017 17:59 )

Však na to ty američtí provokatéři čekaj.

Zobrazit celou diskusi