Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Řidič najel v Německu do skupiny lidí: Jeden člověk zemřel, pachatele zastavila střelba

Řidič najel v Heidelbergu do skupiny lidí.
Řidič najel v Heidelbergu do skupiny lidí.  (Autor: ČTK)
Autor: lm, ČTK - 
25. února 2017
21:53

Jednoho člověka zabil a další dva zranil řidič, který v Heidelbergu najel do skupiny osob. Muž ozbrojený nožem se dal na útěk, zastavila ho střelba policistů. Motiv není zatím jasný.

Řidič osobního auta dnes odpoledne v německém Heidelbergu najel do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Jeden ze zraněných, 73letý muž, později v nemocnici zraněním podlehl.  

Muže ozbrojeného nožem, který se dal na útěk, zastavili střelbou policisté. S těžkým zraněním byl převezen do nemocnice. O incidentu, jehož pozadí je zatím nejasné, informovala agentura DPA a magazín Spiegel Online.

Incident se stal kolem 16. hodiny v centru města na Bismarckově náměstí, řekl policejní mluvčí. Řidič s pronajatým autem najel do skupiny lidí před pekařstvím. Tři osoby zranil, jednu z toho těžce.

Muž ozbrojený nožem se pak dal na útěk. Po pár stech metrech ho střelbou zastavila přivolaná policejní hlídka. Řidič byl s těžkým zraněním převezen do nemocnice, řekl televizi NTV policejní mluvčí Norbert Schätzle.

Schätzle také řekl, že nemůže potvrdit informace místních médií, podle nichž byl muž duševně nemocný. Dodal, že policie za jeho činem nespatřuje teroristické pozadí a že muž patrně jednal sám.

Žádné informace o jeho totožnosti ani možném motivu jeho činu nejsou zatím k dispozici. Policie nevychází z "islámského motivu", nemůže ho ale dementovat ani potvrdit, napsal magazín Spiegel.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bizon_pepa ( 26. února 2017 10:16 )

Nemci jsou nam davani jako vzor pro bezpecnou dopravu. V Nemecku se nesmi venku nosit pomalu ani nuz na chleba. Tak jse rad, ze ridic ktery havaroval a utikal s nozem v ruce, nespachal teroristicky cin. To je dobre, ze to ssoudruzi, tak rychle vysetrili.

rumungro ( 26. února 2017 08:28 )

 Nevíme nic ... ale terorista to nebyl.Dement dementuje sám sebe.

nezadat1 ( 25. února 2017 23:19 )

To jsem zvědav jak omluví makrela zabití chudáka muslima co utekl před válkou.Doufám,že pro výstrahu nechá vystřílet část Němců.Nic jiného si nezaslouží,určitě mu pod to auto skočili samy aby ho očernili s teroristického útoku.

alfasamec ( 25. února 2017 22:25 )

Ďjó, asi to provedl nešťastný a duševně vyšinutý člověk. Když někdo najede do skupinky lidí, to přece nemůže být terorista!!!

dietr ( 25. února 2017 21:25 )

Jen aby to přežil, chudáček.

Zobrazit celou diskusi