Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řápková má titul od Kindla, ona mu dala prestižní ocenění

Démon plzeňských práv Kindl dostal prestižní ocenění
Démon plzeňských práv Kindl dostal prestižní ocenění  (Autor: Blesk - Helena Lacinová, ČTK)
Autor: Helena Lacinová - 
30. října 2009
09:14

Exděkan plzeňské právnické fakulty Milan Kindl se pyšní prestižním oceněním Chomutova, Cenou Jiřího Popela z Lobkovic. Kdo mu ho předával? Primátorka Chomutova Ivana Řápková!

A to jen pár měsíců poté, co dostudovala na »jeho« fakultě, kterou teď otřásá skandál s odhalenými podvody a rychlostudenty.

Co bylo jedním z kritérií k získání ocenění? Paradoxně skutečnost, že Kindl byl zakladatelem Západočeské univerzity... Stejně tak jeho spisovatelská činnost. Zřejmě tak roli hrál jeho román, v němž popisoval, jak se na práva dostat podvodem. K němu asi mohutně sbíral podklady v reálném životě.
Kindlovi cenu Popela předala chomutovská primátorka Ivana Řápková v roce 2006. Osobnosti, které mají dostat ocenění navrhují občané a schvaluje rada města.

Všechno o skandálu, který otřásá plzeňskými právy čtěte ZDE!

„Ráda bych upozornila, že studovat jsem začala jako neznámý člověk. Neměla jsem ani tušení, co se stane o tři roky později,“ odmítá Řápková propojení ocenění Kindla se svým studiem na plzeňských právech. Že by se přátelili? „Náš vztah je naprosto opačný. Pan Kindl městu písemně vyhrožoval podáním žaloby za neshody okolo pozemků u jeho domu. Se svým přítelem Rabasem ze Strany zelených v Chomutově organizoval demonstrace za mé odvolání z funkce,“ tvrdí Řápková.

Stejné je to podle ní i v případu chomutovských exekucí ihned po výplatě sociálních dávek. „Když chomutovský soud rozhodl ve prospěch exekucí, v rukou odpůrce postupu radnice ministra pro lidská práva a menšiny Michaela Kocába se náhle objevil posudek vypracovaný Ústavem státu a práva, kde Kindl působil,“ brání se Řápková.

gogo ( 1. listopadu 2009 08:46 )

pomaloučku se rozplyne do ztracena, jen pod českým kobercem bude o jednu hromádku hnoje více .... Ale nic není ztraceno, příští rok budou opět svobodné a demokratické volby, ve kterých občané zvolí ještě poctivější a moudřejší politiky než tomu bylo minule !

jity ( 30. října 2009 13:23 )

Zřejmě mu dala, pokud ji ten diplom za to stál. Chtělo to, ale žaludek na takového dědka slizkého.

amalka ( 30. října 2009 13:04 )

chyťte zloděje.A kdo je ona?

gogo ( 30. října 2009 12:10 )

Pokud dostane taxikář u nás vysokoškolský diplom za dva měsíce a není to trestný čin, pak nechť si každý právo vezme do svých rukou ...

mouse ( 30. října 2009 11:50 )

Když on nejspíš nebyl spáchán terestný čin...

Zobrazit celou diskusi