Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trumf v kauze Kramný: Obžaloba vytáhla fotky z místa činu

Autor: simao, et - 
1. července 2015
17:43

Petr K. jen nevěřícně koukal, státní zástupce přišel s nečekaným trumfem. Na závěr dnešního líčení vytáhl nový důkaz - fotky přímo z místa činu, které dostal z Egypta. A na kterých by měla být vyfocena těla Moniky a Klárky nedlouho poté, co k nim dorazila egyptská policie.

Pro Petra K. se třetí den procesu nevyvíjel nejlépe. Jeho kamarádi ho ve svých výpovědích několikrát potopili. Poslední z dnešních svědků Vladislav M. uvedl, že mu obžalovaný po smrti Moniky a Klárky řekl: „Najdu si ženu o deset let mladší a budu si užívat.“

Poté, co svědek ze soudní síně odešel, však došlo na další šok. Postaral se o něj státní zástupce Vít Legerský. Ten totiž na závěr dnešního líčení vytáhl nečekaný trumf - má prý k dispozici fotografie pořízené přímo na místě činu. Pořídila je tam egyptská policie krátce poté, co nalezla těla Moniky a Klárky.

Kramný jen nevěřícně zíral

Nevěřícný pohled Petra K. naznačoval, že o něčem takovém vůbec nevěděl. Na fotky se narychlo prostřednictvím své obhájkyně Jany Rejžkové podíval a zvedl oči v sloup. Státní zástupce Legerský přitom žádal o jejich zařazení do vyšetřovacího spisu. Z Egypta je dostal prý až po obžalobě.

„Fotky přišly až po sepsání obžaloby. Byla kontaktována prokuratura v Hurghadě, v podstatě až minulý týden došlo k nějakému jednání, jehož výstup jsem předal soudu, a na základě jeho závěrů jsem dospěl k tomu závěru, že je s těmi fotografiemi možno pracovat. To se teprve ukáže, co ty fotky přinesou,“ uvedl po skončení dnešního soudního líčení Legerský.

 
7:51
1. 7. 2015

Dobré ráno, vážení čtenáři. Vítejte u online přenosu z třetího dne soudu s Petrem Kramným obžalovaným z dvojnásobné vraždy. Dnes jsou na programu výpovědi Kramného přátel a fanoušků - promluví již několikrát zmíněný Stanislav Š. a také delegátka, která byla v době smrti Moniky a Klárky v Egyptě s rodinou.

KDO JE KDO V PŘÍPADU NAJDETE ZDE>>>

 
7:55
1. 7. 2015

Včerejší výpovědi rodiny odhalily nemálo na Petra Kramného a jeho vztah k rodině a především financím. Zdá se až neuvěřitelné, že po smrti dvou jeho nejbližších ho zajímaly právě jen peníze! Podle svědků Petr K. nejednou pronesl neuvěřitelně chladné výroky na adresu Moniky s Klárkou - přečtěte si je  v našem článku>>>!

 
8:08
1. 7. 2015

Stanislav Š., který bude dnes vypovídat jako první, už dorazil k soudu - jako první z vypovídajících má na sobě oblek. Patří mezi Kramného přátele. Dokud ho nezatkli, udělal pro Petra většinu věcí. Po zahájení vyšetřování ale matka Petra K. Irena Standovi vyčetla, že za vše může on, a přestala se s ním bavit. Od té doby s Petrem nemá nic společného.


Jak bude asi Stanislav Š. vypovídat? Očekává se, že jeho výpověď Kramnému nepomůže, spíše naopak. Sám Petr K. se při svém výslechu mnohá obvinění snažil hodit právě na Standu! 

 
8:25
1. 7. 2015

My jsme s Petrem Kramným o útěku z Egypta jenom tak špásovali a pak najednou přišel s hotovou věcí, že si to zařídí sám. Tak jsem od toho dal ruce pryč,“ řekl Blesk.cz Stanislav Š. před soudní síní.

 
8:39
1. 7. 2015

Petra Kramného právě přivádějí do soudní síně. Dnes vyměnil barvy košile - tentokrát je modrá. Už dorazili i Kramného rodiče, dnes až těsně před začátkem líčení, a sedli si do druhé řady.

 
8:42
1. 7. 2015

Dnes u soudu chybí zmocněnkyně rodiny Moniky Klára Long Slámová, nemohla dorazit kvůli pracovní vytíženosti.

 
8:45
1. 7. 2015

Stanislav Š. si k výpovědi sundal sako. Petr K. si pročítá svůj sešitek s poznámkami, jeho obhájkyně Rejžková dnes poprvé nepožádala o krátkou konzultaci s obžalovaným. Soudkyně poučila Stanislava Š., že může odmítnout výpověď, kdyby mu to způsobilo trestní stíhání. Stanislav vypovídat bude, poučení porozuměl.

Kompletní online

Obhájkyně Petra K. Jana Rejžková reagovala pro Blesk.cz na průběh dnešního líčení i fotky, které se v jeho závěru objevily, také: „Z těch výpovědí pro mě nevyplývá nic zásadního. Ještě to musíme vydržet s takovými ,důkazy'. Seznámila jsem se s fotkami velmi lehce, nejsou to fotky, které by měly být zveřejňovány. Dotaz: Bude to zlatý hřeb obžaloby? Jak jsem si je prohlédla, tak ne,“ míní Rejžková. „Ale kvituji, že mi to bylo předáno rovnou, nesetkávám se s takovým přístupem žalobce často,“ pochválila alespoň přístup Legerského.

Egyptský prokurátor prý s použitím fotek vyslovil souhlas. Ke zveřejnění informace o fotkách z Egypta přitom došlo nedlouho poté, co v samotném Egyptě bylo opět pořádně horko. Při pondělním pumovém útoku v Káhiře tam totiž zemřel Hišám Barakát - generální prokurátor, který spolupracoval na případu Petra K. „Za generálním prokurátorem Hišámem Barakátem byla březnová delegace českých vyšetřovatelů. Setkali se spolu a případ s ním řešili,“ potvrdila včera Blesk.cz advokátka Rejžková.

Proč s fotkami přišel žalobce až nyní

Došlo již tehdy k předání nového důkazního materiálu? A pokud ano, proč přišel státní zástupce Legerský s fotkami až nyní? „Zastával jsem názor, že fotografie byly získány způsobem, který je nedovoluje účinně použít v trestním řízení. Až minulý týden došlo k jednání, jehož výstup jsem rovněž předal soudu, a na základě jeho závěrů jsem dospěl k názoru, že s fotografiemi už můžeme účinně pracovat,“ řekl Legerský iDnes.cz. „Toto jsou opravdu fotografie z místa činu. Jak budou důležité pro trestní řízení, se ještě ukáže,“ dodal státní zástupce.

Video Dle obžaloby chtěl Petr K. zabít i sám sebe, ale nenašel odvahu - Blesk TV
Video se připravuje ...

Messenger01 ( 1. dubna 2018 19:39 )

Blbečku s velkým ptákem a žádným mozkem. Vím že nemáš na to, abys logicky zdůvodnil smrt dvou lidí najednou nebo v rozmezí 4 hodin. Ale pokus se nám tady vysvětlit, jak by to ten travič dokázal? Podával oběma mrtvým rozdílný dávky neznámého jedu tak, aby nakonec umřely společně v rozmezí pár desítek minut? Jak to dokázal, když večer 28. 7. byly obě OK a neměly problém? Ale ráno měly najednou problém obě, přitom podle Kramného ještě večer v 11 dcera mluvila ze spaní a vrah jí odpovídal? Kdo a jak by dokázal zajistit, aby umřely okolo 23 hodiny 29.7. až 1 hodiny 30.7 Když ohledávající určil ještě před pátou ráno, ze jsou obě cca 4 hodiny mrtvé. Přičemž obě už měly pevně zafixované livor mortis na přední straně těla, což se nestane po 4 hodinách. Blbe, fakt ti stojí za to, aby ses tak znemožnil?

cukrenka ( 3. července 2015 11:03 )

Tady na diskuzi jsou jedinci/ zloděj křičí"chyťe zloděje/, kteří potebují fakticky pomoc ale nechávají je svému osudu,poznamenané minulostí, závislé Prosím KDE TO JSME?  

babatomanija ( 3. července 2015 11:00 )

nedá se věřit ničemu a takový i makový závěr se dá vždy nějak "zdůvodnit".

babatomanija ( 3. července 2015 10:57 )

sama jsi odseděla jen rok a půl, viď. Připravuješ se na to jednání? Minule tě brali s rezervou,viditelně ztrácíš sebekontrolu.

babatomanija ( 3. července 2015 10:54 )

naši neméohli provést ikvalitní pitvu, kyž těla přišla po dlouhých týdnech, částečně macerovaná a částečně balzamovaná a bez orgánů/ zpráva z rozhlasu/ Stopy el.proudu mohly vzniknout jinak, a třeba i účelově.

Zobrazit celou diskusi