Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Zeman vyzývá k deportacím. Teroristé si vybudují evropskou základnu, varuje

Autor: simao - 
27. srpna 2017
11:55

Evropou po barcelonském útoku znovu obchází strašák teroru. Kde radikální islamisté zaútočí příště? Miloš Zeman již dříve varoval, že ani Češi nemusí být v bezpečí a cílem se může stát i Praha. Jak vidí situaci nyní po incidentu v Barceloně, uvedl v pořadu S prezidentem v Lánech. Podle něj jsou nutné deportace lidí, podezřelých z islámského terorismu.

„Slova útěchy jsou v tomto okamžiku potřebná, avšak bolest a šok nás nesmí odvést od nekompromisního vzdoru proti teroru, kterému společně čelíme.“ Těmito slovy kondoloval prezident Miloš Zeman španělskému králi Filipu VI. po teroristickém útoku v Barceloně.

Zeman: Deportace jsou nutné

K incidentu na proslulém barcelonském korzu La Rambla i k hrozbě dalších útoků ze strany islamistů se Zeman vrátil v pořadu S prezidentem v Lánech.

„Nekompromisní opatření znamená deportaci lidí podezřelých z islámského terorismu. Deportace je velmi krutý termín a každý se mu brání. Já miluji, když se udělá demonstrace, teď v Barceloně byla demonstrace pod heslem: Nemáme strach. Ale takových demonstrací byla spousta. Byly po každém teroristickém útoku. A nic víc,“ upozorňuje Zeman. Evropské země nejsou schopny deportovat islámské radikály, vytýká Zeman.

Samotný Islámský stát přitom v poslední době strádá. V Iráku přichází i o svou poslední velkou baštu Tall Afar, zatlačován je i v Sýrii. Jenže odborníci upozorňují, že hlavní bojiště se i díky tomu přesouvá - právě do Evropy.

Souhlasí s tím i Zeman. „Do jisté míry ano. Já se dokonce domnívám, že kdyby se podařilo - a kéž by tomu tak bylo - teritoriálně porazit IS v Iráku a Sýrii, tak kromě toho, že se islamisté přesunou do Afghánistánu - a tam mají velikou šanci na úspěch - hrozí nebezpečí, že si u nás vytvoří jakousi teroristickou evropskou základnu a to nikoli pouze v podobě spících buněk a osamělých vlků. Já se obávám, že takovou základnou může být Bosna,“ komentoval to z Lán prezident Zeman.

Množí se přitom i poměrně radikální názory. Benátský starosta Luigi Brugnaro míní, že pokud kdokoliv zakřičí „Alláhu akbar“ (Alláh je mocný), měl by být „sejmut“.

Video  O Čapím hnízdě, panácích a burkinách: Celý záznam pořadu S prezidentem v Lánech  - David Vaníček, Vera Renovica, Live Box
Video se připravuje ...

„Oproti Barceloně, kde ještě nesáhli po žádné speciální ochraně, my posílíme. Jestli někdo vběhne na náměstí svatého Marka a zakřičí Alláhu akbar, tak ho sejmeme,“ vzkázal dle The Times. Co tím myslel? Starosta dodal italsky a bojovně „ghe sparemo“ - tedy že dotyčný bude zastřelen. 

Co na takový nápad říká Zeman? V tomto je proti. „Představte si nějakého 16letého fracka, který ani pořádně neví, co to Alláhu akbar znamená, a řekne to z nějaké recese nebo aby se zalíbil své dívce, a vy ho odprásknete,“ uvedl prezident.

Video  Drastické záběry z Barcelony: Na zemi leží zranění i mrtví lidé  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

homednes ( 27. srpna 2017 19:21 )

Plně souhlasím s panem prezidentem a navrhuji další: každý, kdo tady spáchá teroristický čin, by měl být bez milosti deportován s celou rodinou a přáteli. Pokud by toto bylo známo, určitě by rodina i přátelé apelovali na děti, aby nezadali důvod k vystěhování. Každý by měl strach, že by měl opustit bezpracné dobré žití.

Nezmar ( 27. srpna 2017 18:36 )

Pan prezident Zeman nepatri k mym oblibencum, v tomto pripade se ale plne ztotoznuji s jeho nazorem o deportacich. Bude nas to stat spoustu penez, ale rozhodne mene, nez kdyz si tyto migranty budem vydrzovat na socialnich podporach a oni se nam tu pak premnozi . Co se tyce recesistu, kteri by chteli vykrikovat Allahu Akbar, ti si proste musi uvedomit, ze v tomto okamziku riskuji jejich zivot a rodice musi sve deti na toto riziko upozornit. Jinak takovy mlady pubescent vyhrava Darwinovu cenu. Za blbost se plati. Je to stejne, jako kdyz tito silenci skacou ze strechy apod. Otazkou je, zda pri tomto zvolani jiz neni pozde, protoze tento vykrik byva nasledovan explozi behem nekolika malo vterin .

verka1 ( 27. srpna 2017 12:50 )

V tomhle má pravdu. Taky by měl promluvit s Putinem, Trumpem, aby přestali s válčením ve světě. Nikdo nechce žít ve válce!!

ricky ( 27. srpna 2017 12:50 )

Ztotoznuji se s nazorem pana prezidenta, ... deportovat čmoudy, anebo se nechat vrazdit islamskymi pomatenci, stredovekymi způsoby? To nikdo nechce! Byt cilem nejakeho čmouda, cilem pro jeho macetu nebo nůž! A co nase deti? Budou v bezpeci? Kazdy se prece boji hlavne o svoje deti, ... hrozi jim nebezpeci, kdykoliv půjdou ven, anebo ze skoly! Me se nikdo neptal, jestli chci ve state, kde ziji, zijeme tuto islamskou slotu!!! Nalozit je, deportovat, a treba je odstrelit i na tom gumovem clunu. Jdou sem ve fazi "spicich buňek," a potom se těšme!!!😢 Zlikvidovat je!

santikxauz ( 27. srpna 2017 12:17 )

Deportovat včetně všech příznivců migrantů,Horáčka a Drahoše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa