Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Babákův zub v dražbě: Aukro ho stáhlo, bude k mání na eBayi!

Autor: evak, INT - 
30. září 2011
20:35

Zub Michala Babáka (VV) je žádané zboží. Poté co byl stažen ze vcelku úspěšné dražby na webu Aukro.cz, dostal umělec David Černý nabídku na jeho zakomponování do nějakého díla. Zub zasazený do busty se bude tentokrát dražit nejspíš na eBayi.

Michal Babák přišel o svůj chrup na konci srpna v baru Blue Light, když se údajně opilý měl obořit na jednoho z hostů klubu. Zuby pak byly nalezeny v koši a Metropol TV o ně vyhlásila soutěž, kterou vyhrál pražský zastupitel Ondřej Mirovský ze Strany Zelených. Soutěžící měli napsat nejlepší nápad, jak se zubem naložit.

Ondřej Mirovský navrhl, aby se dal zub do dražby. Výsledná suma by pak šla na Nadační fond proti korupci. Lidé byli do dražby jako diví a během tří dnů se cena zubu vyšplhala na 4100 korun. Aukce byla ale náhle ukončena.

"Samozřejmě mě mrzí, že byla aukce zrušena, a to zejména kvůli dražitelům, kteří jej chtěli získat a zároveň tak přispívali na boj proti korupci. Nabízí se samozřejmě úvaha, zda svoji roli ve stažení z aukce nesehrály politické tlaky," komentoval to tehdy Mirovský.

Aukro.cz už se k dražbě vrátit nechtělo. Ani když se stal zub součástí uměleckého díla od výtvarníka Davida Černého. "Kluci mě požádali, abych z toho něco udělal. Já v tom ale nejsem důležitý. Je to jen zub na soklu," potvrdil serveru Týden.cz Černý.

Nyní tedy televize jedná s jiným dražebním portálem - eBayem. "S eBay v tuto chvíli jednáme, zatím je to ale stále otevřené," uvedl šéf internetu Metropol TV Jakub Liška pro zmiňovaný server.


ingrid36 ( 1. října 2011 13:11 )

...jj přesně tak, mám už na tu fotku alergii !!! Když to není mrtvy Jackson jak leží v nemocnci na posteli tak zase tuten magor !!!!!

ingrid36 ( 1. října 2011 13:10 )

Neznám nic horšího za poslední dobu než vidět tuto fotku!!! Idiota z vymlácenou hubou !!! Kdyby bylo na mě kopla, bych ho ještě víc a nezustalo by mu v tý hubě už vubec nic !!!! At si do tý huby dá klapačky a má pro příště klid mahgor !!!!!

vilaamalka ( 1. října 2011 11:34 )

A bude to ten už vyražený zub, anebo mu někdo vyrazí další.?

587587 ( 1. října 2011 09:38 )

Dva magoři.

rudyptak48 ( 30. září 2011 23:14 )

Co s Babákovým zubem? To je opravdu téma pro politickou diskuzi. Blesku, Blesku, kdo je tady blbější?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa