Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

USA podpoří Severní Koreu, slíbila americká politička

Sarah Palin má v zeměpise velké mezery
Sarah Palin má v zeměpise velké mezery  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
25. listopadu 2010
15:55

Konzervativní americká politička Sarah Palin opět dokázala, že v zahraniční politice má velké mezery. Slíbila totiž, že USA podpoří komunistickou Severní Koreu.

Sarah Palin v rozhlasové besedě zapáleně komentovala nebezpečný konflikt na Korejském poloostrově a šokovaným posluchačům sdělila, že Spojené státy ve sporu "musejí stát při svém severokorejském spojenci". Washington má přitom spojence na jihu a komunistickou KLDR považuje za nepřítele.

I když šlo o zjevné přeřeknutí, média konzervativní političce výrok neprominula. "Palin to zase dokázala," komentoval ironicky její výrok list The Times of India. Francouzská agentura AFP svým odběratelům neméně ironicky oznámila, že "americká konzervativní modla Palinová přeběhla na druhou stranu". Britský Daily Mail Palinovou odkázal do školních lavic k lekci zeměpisu.

"Přebreptnutí Palin nemohlo přijít v méně vhodnou dobu," komentovala epizodu televizní stanice CBS s poukazem na diplomatickou horečku, kterou ve světě vyvolal severokorejský dělostřelecký útok na jihokorejský ostrov Jonpchjong.

Bývalá aljašská guvernérka je proslulá svou chabou orientací ve světové politice, která může fatálně ohrozit její vyhlídky na úspěch v příštích prezidentských volbách.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

evis86 ( 28. listopadu 2010 13:16 )

Palinová si NESPLETLA S. a J. Koreu, ale přeřekla se. To je ovšem bulváru jedno, hlavně že mají titulek. Zajímavé je, že když Miláček médií Obama tvrdil, že v Rakousku se mluví rakousky, tak to nikoho nevzrušovalo a nikdo nekřičel, jaký je to blbec. A Obama si to přitom opravdu myslel, zatímco Palinová se prostě jen přeřekla. Zajímavý článek o tom, jak rozdílně média informují o přehmatech politiků, podle toho, jestli je to pravicový nebo livicový politik: http://pro-zivot.pise.cz/28596-usa-podpori-kldr-a-v-rakousku-se-mluvi-rakousky.html

husqarnowicz ( 25. listopadu 2010 17:30 )

opravuji: Je ale pravda,že...

husqarnowicz ( 25. listopadu 2010 17:29 )

Kvůli jednomu přeřeknutí se snad svět nezboří. Je ale že zeměpisné znalosti Američanů,a to jak politiků,tak těch ostatních jsou často úsměvné. Obzvláště v tom vynikal bývalý americký prezident Bush junior. Pro Amíky je většinou cokoli mimo Ameriku venkov,zapadákov atd. Ale na druhou stranu,i u nás si lidé pletou např.Litvu s Lotyšskem, a to je téměř za humny. A málokdo zná třeba název hlavního města Kalifornie,nejlidnatějšího státu USA, takže nejsme o moc lepší.

ladymary ( 25. listopadu 2010 16:46 )

Dalsi trapas, Sarah dela Republikanum pouze ostudu, jeji vedomosti co se tyce politiky a nebo geografiky jsou opravdu velice "slabe". Doufam ze ji nekdo poradi at zustane tam kde je ji dobre "Alaska"!

ladymary ( 25. listopadu 2010 16:40 )

To, cos napsal muze napsat pouze "hlupak"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa