Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bin Ládin zemřel v roce 2001, tvrdí člen americké vlády

Autor: jos - 
7. května 2011
20:18

VIDEO: Americký prezident Barack Obama odmítl ukázat tělo teroristy bin Ládina. Bylo jasné, že toto rozhodnutí vyvolá vlnu konspiračních teorií. Jenže nyní mají konspirátoři věhlasného zastánce. Steve R. Pieczenik, bývalý člen americké vlády, oznámil, že bin Ládin zemřel už v roce 2001. "Mohu to odpřísáhnout před hlavní porotou," řekl muž, který sloužil pod prezidentem Nixonem, Fordem, Carterem, Reaganem i Bushem starším. Pracoval i na volební kampani George Bushe mladšího. Pentagon v sobotu uveřejnil video, které komando našlo v bin Ládinově domě v Abbottábádu.

Pieczenikovo svědectví je o to víc závažné, že dlohou pracoval na americkém ministerstvu obrany i na ministerstvu zahraničí. Je ochoten pod přísahou před velkou porotou vypovídat o tom, že informaci o bin Ládinově smrti v roce 2001 mu předal jeden z amerických generálů.

Pieczenik, který je civilním povoláním lékař, uvedl, že americká vláda o smrti bin Ládina ví několik let, pouze čekala na politicky vhodný okamžik, kdy smrt teroristy oznámí. Jeho tvrzení nelze brát na lehkou váhu, neboť bin Ládina osobně znal - na začátku 90. let 20. století spolu koordinovali postup proti Sovětskému svazu v Afghánistánu.

Bin Ládin podle Pieczenika zemřel přirozenou smrtí na Marfanův syndrom. CIA i George Bush o tom byli informováni, jen se jim jeho smrt nehodila, neboť chtěli pokračovat ve válce v Afghánistánu. "Bin Ládin zemřel jako starý, vyčerpaný muž, CIA o jeho stavu věděla, agenti ho navštívili v roce 2001 v nemocnici v Dubaji," uvedl Pieczenik.

Obama nyní bin Ládinovu smrt politicky využil. Důvod? Klesá mu obliba a přibývají spekulace, zda se narodil skutečně na území Spojených států a má právo být prezidentem. Bin Ládinova smrt navíc bude prý použita proti Pákistánu, objeví se tvrzení, že teroristu skrývala pákistánská vláda.

"Obama nyní odvedl pozornost jinam. To, jak nyní Američané slaví bin Ládinovu smrt, je nesmyslné. Připomíná to absurdní divadlo. Jsem ochoten svědčit před federálním výborem a pod přísahou sdělit jména osob, která lžou," uvedl Pieczenik. Motivace? Pieczenik je prý znepokojen tím, kam se Spojené státy ubírají.

Kdo je Pieczenik?

Steve Pieczenik se narodil na Kubě, ale vyrůstal ve Francii a ve Spojených státech. Pracoval na ministerstvu zahraničí za funkčního období H. Kissingera, C. Vance, G. Shultze a J. Barkera. Je dvojnásobným doktorem – medicíny a filozofie. Vystudoval psychiatrii a mezinárodní vztahy. Žije poblíž Washingtonu.

Co je Marfanův syndrom

Marfanův syndrom (dolichostenomelie) je genetická porucha pojivové tkáně. Syndrom zahrnuje širokou skupinu příznaků, mezi něž patří: vysoká postava, dlouhé tenké končetiny, dlouhé tenké prsty (arachnodaktylie), dislokace oční čočky (ectopia lentis) a anomálie srdce a cév (prolaps mitrální chlopně, aneuryzma aorty, dilatace plicnice) - zdroj: Wikipedia.org.

(VÍCE O PIECZENIKOVI NAJDETE ZDE)

Pentagon ukázal video, které našli po zastřelení bin Ládina

Americké ministerstvo obrany zveřejnilo videonahrávky, které byly nalezeny v bin Ládinově domě v pákistánském Abbottábádu. Nahrávky, kterých je pět, ukazují teroristu například při sledování televizního zpravodajství o něm samém.

Bin Ládin působí na nahrávce sešlým dojmem, což posiluje fakt, že na tom zdravotně nebyl dobře. Pentagon nahrávky uveřejnil bez zvuku, aby nebylo slyšet, o čem terorista hovoří. Mnozí pochybovači uveřejněné video považují za pouhou propagandu Pentagonu.

Jak dlouho se skrýval bin Ládin v Pákistánu?

Terorista Usáma bin Ládin rok po útoku na WTC zamířil se svou ženou, dětmi a vnoučaty do pákistánské vesnice Čak Šáh Muhammad. Alespoň to tvrdí jeho nejmladší manželka Amal, která se rozhodla mluvit.

Američané, kteří se domnívali, že se schovává někde v horách, se mýlili. Do opevněného sídla v Abbottábádu se podle jeho vdovy přestěhoval o tři roky později. Někteří američtí politici soudí, že pákistánská rozvědka (ISI) o dlouhém pobytu Abbottábádu musela vědět. Američané budou chtít po pákistánské vládě vysvětlení.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

prettyinscarlet ( 10. května 2011 12:24 )

Máš pravdu v tom, že Obama nemá "takvou" moc..Obama je nastrčená loutka, která pokračuje v tom co načal Bush..Tento svět, ZATÍM ne celý, ale především Ameriku řídí jiní lidé, kteří mají mnohem větší moc a peněz než si umíš představit..A není Vám co těmto kecům věříte divný, že přesto, že "teroristi" v tuto chvíli nijak Ameriku "neohrožujou", tak tam posílají čím dál víc vojáků a tu zemi doslova okupujou?Jak nacisti za druhé světové..

dobrotka ( 10. května 2011 01:00 )

ty svata prostoto! Nesmysly placas akorat ty sama. Pokud nevis, ze Usamu s Al-Kaidou vycvicila USA pro boj v Afghanistanu proti rusakum, tak se do podobnych hovadin ani nepoustej. USA jsou nejvetsi manipulatori, mysli si o sobe, ze jsou jedini, kteri muzou vladnout a diktovat svetu! Jde jim pouze o ropu a jine suroviny, kterych uz se jim nedostava. Amici jsou nejvetsi intrikani na svete a kvuli SVYM ZAJMUM jsou schopni VSEHO! O WikiLeaks a Julianovi Assange je ti znamo co?

dobrotka ( 10. května 2011 00:23 )

no, ono je jim spise perfektne podstrceno, co je "pravdive" a pak uz se reaktori a novinari sami nabizeji o uverejneni onech "pravd". Nemyslim si, ze by si byli vedomi, ze hlasaji "pravdu-nepravdu".

dobrotka ( 10. května 2011 00:17 )

no premyslej, proc asi vypnuli amici zvuk? Preci tim nechteli naznacit, ze by to bylo "mladezi nepristupne", ze? Ale asi proto, ze podle mluveneho a o tom, o cem se mluvilo, by se poznalo, ze kdy to je.

glumik ( 9. května 2011 14:56 )

Koho nám v tom Pakistánu vlastně zabili??? Dvojníka, jinou "nebezpečnou" osobu...

Zobrazit celou diskusi