Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blbečci, víte, kdo jsem, nadávala opilá státní zástupkyně

Kladenská státní zástupkyně Eva Růžičková se tak opila, že ji policie musela odvézt na záchytku
Kladenská státní zástupkyně Eva Růžičková se tak opila, že ji policie musela odvézt na záchytku  (Autor: TV Prima)
Autor: jad, js - 
9. února 2011
15:30

Panáky vodky, tanec na stole, nezaplacený účet, urážky hostů a personálu... Tak v pracovní době poobědvala státní zástupkyně Eva Růžičková (48).

Eva Růžičková si v polední pauze odběhla do pár metrů vzdálené kladenské restaurace, kam chodila podle personálu pravidelně. Státní zastupitelství i kladenský soud je totiž pár desítek metrů odtud. To co ale předvedla koncem minulého týdne poté, co byla u soudu na vyhlášení rozsudku, zdejší personál ani hosté nikdy nezažili.

K obědu si dala několik panáků a láhev červeného. „Poté tančila na stole a byla do toho tak zabraná, že si zapomněla odskočit na záchod. A nakonec odmítla zaplatit,“ řekl Blesku jeden z tehdy přítomných číšníků.

Personál zavolal městskou policii. Strážníky po jejich příjezdu hned začala urážet. Blbci, blbečci a dokonce je napadla. „Nevíte, s kým máte čest, mám titul, vy asi nevíte, že jsem státní zástupkyně,“ vykřikovala. Strážníci zavolali státní policii. „Podnapilá byla převezena na služebnu, kde byla umístěna do policejní cely, protože byla agresivní,“ řekla mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová. Státní zástupkyně si za mřížemi pobyla 12 hodin.

Nadřízená Růžičkové Nina Brozová reagovala nekompromisně. „Já jsem všechny materiály autem odvezla na krajské státní zastupitelství s podnětem k zahájení kárného řízení. Krajský státní zástupce může ze zákona  navrhnout ministrovi okamžité zproštění funkce, buď okamžité, nebo dočasné,“ uvedla Brozová s tím, že její podřízená kolegyně si vzala dovolenou.

Eva Růžičková zastupovala stát například v případu Bořka Slezáčka, který pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu. Pro obžalovaného s více než 1,2 promile alkoholu měla nejspíše pochopení. Požadovala pro něj trest na dolní hranici zákonné sazby. Slezáček tak v půlce ledna vyfasoval dvouletou podmínku a zákaz řízení vozidel na dva roky.

gogo ( 10. února 2011 22:10 )

To by ještě nebylo tak strašné... Horší je, že u nás je již zpitá do němoty samotná spravedlnost ... Jen jeden příklad za všechny : Vesecká a Čunek by mohli vyprávět.....

kudlankabezbozna ( 10. února 2011 10:22 )

Šavlový tanec - a to ti nestačí, že si zapomněla odejít na záchod???!!!

petr11 ( 10. února 2011 04:32 )

...ráno do Plzně a po obědě již s titulem

dobrotka ( 10. února 2011 03:28 )

fotograf byl zrejme taky nacamranej, ze nedokazal zaostrit. A nebo sebou tak mlela, ze to ani neslo

dobrotka ( 10. února 2011 03:26 )

jsem silene alergicka na vetu typu:" A vite kdo ja jsem?" Skoda, ze jsem tam nebyla a nezaslechla, jak trousi neco o tom, ze je statni zasupkyne. Myslim, ze by z toho i vystrizlivela

Zobrazit celou diskusi