Šimka ve funkci potvrdilo všech 50 přítomných zastupitelů. Nikdo nebyl proti a nikdo se nezdržel hlasování. "O post ředitele policie se ucházelo 13 lidí. Do druhého kola postoupilo pět z nich. Bohumil Šimek byl nejvhodnějším kandidátem," řekl tajemník brněnského magistrátu Pavel Loutocký.

Ve funkci chce Šimek zvýšit počet strážníků, kterých má nyní brněnská městská policie zhruba 500. "Přijmeme jich zhruba 50," uvedl Šimek. Přísněji hodlá trestat špatné parkování. "Dopravní podnik města Brna se na nás často obrací s tím, že někde stojí jeho vozidlo kvůli špatně parkujícím řidičům. Budeme to tvrdě postihovat. Například ve Vídni si nikdo nedovolí zaparkovat tam, kde nemá, tak proč by to nemohlo fungovat u nás," řekl Šimek. Zaměřit se chce i na sprejery a vandaly, kteří ničí budovy a dělají nepořádek v ulicích.

Brněnská městská policie má město rozdělené do osmi revírů. Ročně řeší 94.000 přestupků v dopravě, odhalí skoro tisícovku trestných činů. Na záchytnou stanici strážníci odvezou bezmála 2000 opilců a zadrží necelou stovku hledaných osob.

Šimek v minulosti skoro 20 let působil u státní policie. Z toho 16 let byl ředitelem územního odboru Brno-venkov. U městské policie je od poloviny roku 2013, nejprve byl Přikrylovým náměstkem.

Odvolaný Přikryl měl v polovině dubna nastoupit do vězení v Brně-Bohunicích, ale nedostavil se tam. Brněnskému městskému soudu zaslal žádost o odklad výkonu trestu kvůli zdravotním potížím. Soud proto požádal o vyjádření lékaře bohunické vězeňské nemocnice, zda jsou schopni Přikrylovi zajistit péči. Pokud se o něj nemocnice dokáže postarat, nebude nic bránit nástupu trestu.