"Odhadujeme, že přišlo na 10.000 návštěvníků," řekl ČTK ředitel festivalu Robert Kozler. Hudebníci si neodpustili narážky na netradiční místo, kde se festival Mezi ploty už od roku 1992 odehrává. "Vidím tady kolem zvláštní postavy. Některé i pod pódiem," volal například z pódia frontman kapely Mňága a Žďorp Petr Fiala, která má dokonce jednu píseň o "uzavřeném oddělení 17B".

Otázka "Jste normální?" je zároveň pomyslným heslem festivalu. Normální je podle pořadatelů být v pohodě, ale také mít problémy. Kromě hudebních a divadelních představení festival proto nabízí také takzvaná "srdce" - místa pro setkávání lidí s psychology, kde lze diskutovat o mezilidských vztazích, účincích drog, hlubinné psychologii nebo podstatě různých duševních chorob.

Na hlavní scéně před kostelem léčebny dnes vystoupili či ještě vystoupí kapely Lake Malawi, Divokej Bill, Mňága a Žďorp, Fast Food Orchestra, Eddie Stoilow, Krucipüsk a Pipes and Pints. Na dalších scénách pak například Michal Prokop, Tam Tam Batucada či Never Sol. V bohnickém Divadle za plotem zahraje Divadlo Bolka Polívky.

Po dopoledním dusnu nad bohnickou léčebnu odpoledne dorazil déšť. Přání návštěvníků tak nebyla vyslyšena. "Dešťové mraky jsou zatím nad Kladnem, visí tam už tři hodiny. Tak doufejme, že tam zůstanou," řekla před koncertem kapely Fast Food Orchestra na hlavní scéně její moderátorka Tereza Tobiášová. Déšť ale nakonec nad Bohnice dorazil.

Nedělní program nabízí vystoupení Tonyi Graves známé z kapely Monkey Business, Rybičky 48, Jaroslav Uhlíř, Vladimír Mišík, Sto zvířat, Michal Hrůza. Na alternativní scéně pak Kapitán Demo, Květy, Pleas The Trees, The Chancers či Lenka Dusilová.