Kapela Guano Apes se zpěvačkou Sandrou Nasicovou hraje přes 20 let směs rocku a metalu. Hity Open Your Eyes nebo Lords of the Boards stále znějí z rádií i hudebních televizí. Kapela brněnský koncert začala krátce po 22:00 a na pódiu vydržela více než hodinu. Zahrála novější skladby, jako Fake z alba Offline z roku 2014 nebo právě Open Your Eyes, která naopak patří k nejstarším hitům skupiny. Guano Apes vystupují v ČR poměrně často, byli například hosty na Rock for People.

Ještě před německou formací zahráli britští The Qemists. Předvedli divokou show spojující elektronickou hudbu s rockovými kytarami. Velkou show nachystala i česká skupina Monkey Business se zpěváky Terezou Černochovou a frontmanem Matějem Ruppertem. Ten nejdříve publikum seznámil s tím, které hospody kapela za svého pobytu v Brně navštívila, aby se v závěru koncertu vysvlékl do spodků s nápisem Brno a poté neváhal skočit do publika, které jej pak doneslo zpátky na pódium.

Čarodějáles se tradičně koná v termínu kolem filipojakubské noci v areálu říčního koupaliště Riviéra. Sezonu koncertů pod širým nebem v Brně otvírá. Hned v pátek se mohou fanoušci těšit například na brněnský Majáles. Bude se konat na brněnském výstavišti. Vystoupí například Horkýže Slíže nebo kapela Kryštof.