Startovalo se v intervalech, ti nejlepší vyběhli schody dvakrát, při běhu se mohli přidržovat zábradlí. Odměnou pro účastníky byl výstup na špičku budovy, kde se mohli vyfotit.

Schody nejsou příkré, přesto většina účastníků vyběhla asi do poloviny a pak musela zvolnit. "Je to trochu specifická disciplína. Výběh je náročný. Jde o krátkodobý intenzivní výkon, sám jsem vydržel běžet do 12 patra, je to docela těžké," uvedl ředitel závodu Aleš Čtvrtníček.

"Krize na mě přišla asi v 15. patře, kdy mi bylo už na omdlení, pak jsem to zlomila. Běhání po schodech jsem netrénovala," uvedl v cíli Lenka Koutná z Brna.

Netradiční běhy se v Brně dostávají do módy. V sobotu si zájemci mohli vyzkoušet noční běh podél Svratky na Riviéře. Vybrat si mohli mezi desetikilometrovým a pětikilometrovým okruhem. Počátkem dubna běžci ovládli motoristický Masarykův okruh. Na závodní dráhu jich vyběhlo téměř 2000.

Stavba AZ Tower v Brně začala v dubnu 2011. Výšky rekordních 111 metrů dosáhla v září 2012. Statika budovy je navržena tak, aby odolala zemětřesení o síle šest stupňů Richterovy stupnice. Objekt nabízí 17.000 metrů čtverečních obchodních, kancelářských a rezidenčních ploch. Součástí je restaurace, obchody, fitness centrum a bazén.