Trofej tvoří 116 křišťálových "štafetových kolíků" pro každého člena vítězného týmu včetně doprovodu. Uprostřed je různobarevný ovál pro vítěznou federaci. Každý kolík má originální dekor a je na něm vytištěn název a termín akce. Do nerezového podstavce jsou zapuštěny ve třech řadách kolem barevné plochy.

V Ostravě se na dílo sochařů Jaroslava Koléška a Josefa Divína mohou lidé přijít podívat do 6. září. O dva dny později bude trofej vystavena v místě konání atletického poháru. který se uskuteční 8. a 9. září v Ostravě. Při závodech Kontinentálního poháru bude trofej vystavena v bráně, kterou budou závodníci přicházet na stadion.

Během Kontinentálního poháru se utkají výběry Evropy, Ameriky, Afriky a společný tým Asie a Oceánie, které do každé disciplíny nasadí po dvou závodnících. Přímo se do výběru Evropy nominovala oštěpařská vicemistryně Evropy Nikola Ogrodníková, divoké karty od Českého atletického svazu obdrželi koulař Tomáš Staněk, mílařka Simona Vrzalová a oštěpař Jakub Vadlejch.