Program potrvá dvě hodiny a na diváky má čekat to nejlepší z britského muzikálu. Název si tvůrci vypůjčili z krátké scénky, jež se odehrává v muzikálu Marguerite. "Náš koncert by měl složit poklonu tomu nejlepšímu ze slavné éry britského muzikálu. Ten především v 70. a 80. letech minulého století zrodil díla, která i dnes vzbuzují zájem a nadšení diváků na celém světě," řekl ČTK vedoucí ostravského souboru opereta muzikál Patrick Fridrichovský.

Řada velkých titulů londýnské scény se už objevila nebo se brzy objeví na jevišti Národního divadla moravskoslezského. Diváci už měli šanci zhlédnout například muzikály autorské dvojice Andrew Lloyd Webber & Tim Rice Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť a Evita, v loňské sezoně pak Webberovu velkolepou muzikálovou adaptaci filmu Sunset Boulevard. V letošní sezoně se k velkým inscenacím přidá ostravská premiéra legendární rockové opery Jesus Christ Superstar.

Objeví se ale díla i další slavné dvojice. Tandem Alain Boublil a Claude-Michel Schönberg stvořil tituly jako Bídníci a také Miss Saigon. Textaře Boublila dokonce v roce 2010 hostilo ostravské divadlo, když se s českým inscenačním týmem podílel na světové premiéře nové podoby muzikálu Marguerite. Napsal ho společně s proslulým jazzovým klavíristou Michelem Legrandem. "Divákům můžeme slíbit, že v programu koncertu Volá Londýn uslyší hodně hitů a plno zajímavých překvapení," dodal Fridrichovský.

V hudebním nastudování Jakuba Žídka, dramaturgii Michaela Prostějovského a v režii Gabriely Petrákové se mohou diváci těšit na orchestr a umělce Hanu Fialovou, Martinu Šnytovou, Tomáše Savku, Romana Haroka, Sylvii Holečkovou, Lukáše Vlčka, vokální skupinu 5PAK a další.

Koncertní program Volá Londýn uvede NDM v této sezoně pouze dvakrát. Premiéra koncertu se uskuteční 30. srpna v 18:30 v Divadle Jiřího Myrona, repríza 10. září ve stejný čas a na stejném místě.