"V minulosti jsme pořádali jeden workshop. Vždy byl o něj velký zájem. Letos jsme proto připravili dva. První začal dnes a potrvá do 13. srpna. Další odstartuje 17. a skončí 19. srpna," uvedla mluvčí. Dodala, že každý je určený pro 20 zájemců. "První je už plně obsazený, ve druhém ještě máme volná místa," doplnila.

Kurzy Národní divadlo moravskoslezské připravuje ve spolupráci s Ateliérem pro děti a mládež a to přímo v prostorách Divadla Jiřího Myrona. Jsou bezplatné a pod vedením herců NDM Aleše Bílíka, Lucie Končokové, Ivana Dejmala, Martiny Šnytové a lektorky Ateliéru pro děti a mládež Radany Otipkové.

"Naše letní škola je určena všem mladým divadelním nadšencům, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je být hercem v divadle, láká je poznat, jací jsou herci, když zrovna nestojí na jevišti, touží proniknout do divadelního zákulisí a poznat nové kamarády s podobnými zájmy," řekla divadelní lektorka Otipková.

Studenti se podle Bednaříkové hlásí už v průběhu školního roku. "Mám moc ráda herectví. Nejradši mám pocit, když stojím na jevišti, a ostatní hltají má slova, ráda rozesmávám lidi nebo také se ráda vžívám do jiných rolí. Představuji si, jaké by to bylo být někým jiným. Ráda bych se tady něčemu přiučila," svěřila se ČTK jedna ze studentek.

Díky navýšené kapacitě se letos případní zájemci mohou ještě přihlásit, a to na prostřednictvím kontaktního emailu prazdniny@ndm.cz.