Výstavu Večerníček slaví 50 let připravila Česká televize. "Nosnými tématy výstavy jsou prožitek, dětský svět a svět fantazie, ale také důležité informace k pozadí tvorby večerníčků a prezentace odkazu české animované tvorby pro děti jako jednoho z pokladů české kultury," říká autorka výstavy Jana Sommerová. "Představíme i nejznámější autory, animátory, dabéry, režiséry a skladatele hudby, a to v Muzeu Kampa," dodává.

Na Kampě návštěvníci najdou ukázky z návrhů pro nejslavnější Večerníčky - příběhy o Krtkovi, loupežníku Rumcajsovi, Makové panence nebo Boba a Bobka. Ve Valdštejnské jízdárně mohou děti vstoupit do Krakonošovy zahrádky či třídy Macha a Šebestové, svézt se na Hvězdném drakovi ze seriálu Rákosníček a hvězdy nebo skočit do klobouku Boba a Bobka.

Řadu exponátů včetně původních loutek a scén zapůjčili sami autoři nebo jejich dědicové, některé z těchto originálů lidé uvidí vůbec poprvé. Mnoho původních loutek, kreseb a dalších návrhů filmů, které vznikaly v Krátkém filmu, se ale vůbec nedochovalo.

Výstavu o víkendech doplní tvůrčí dílny s dabingovým studiem, školy animace či setkání s tvůrci večerníčků a projekce pohádek.