Ke krádeži došlo 3. června. Pachatele policisté zadrželi na konci června. Podnět policii dala samotná poškozená společnost, když krádež zjistila. "Skupina osob při expedici hotových výrobků společnosti, která se na Mohelnicku zabývá výrobky pro osobní vozidla, konkrétně hlavních světlometů LED, nezanesla celkem 108 kusů výrobků umístěných v paletách během expedice do společného systému pro zpracování dat. Tyto výrobky společně vyvezli z areálu výrobního závodu a následně odcizili," uvedla policejní mluvčí.

Předběžnou škodu, kterou pachatelé společnosti způsobili, vyčíslili policisté na 900.000 korun. Tržní cena jednoho kusu odcizeného výrobku činí podle policie 55.000 korun. Podle informací ČTK stihli pachatelé do svého zadržení větší část odcizeného zboží prodat. "Všechny osoby již byly obviněny z trestného činu krádeže. V hotovosti bylo zajištěno přibližně 690.000 korun," doplnila policejní mluvčí. Dodala, že obviněným hrozí sazba v rozmezí dvou až osmi let.

Jméno společnosti policie nezveřejnila, podle informací ČTK jde o Hella Autotechnik Nova, která patří k předním tuzemským výrobcům světlometů pro automobily. Vyjádření spsolečnosti se dnes ČTK nepodařilo získat.

Společnost loni v mohelnické továrně na světlomety zaměstnávala v průměru 1990 lidí. Německý koncern Hella je jedním z největších světových výrobců autoreflektorů. Závod v Mohelnici byl otevřen v roce 1999 a měl původně vyrábět jen reflektory pro automobilku Škoda Auto. Postupně se jeho produkce rozšířila na další značky.