Organizace ve zprávě předložila také soubor opatření, pomocí nichž by prý mohla skupina dvaceti největších ekonomik světa G20 s úplatkářstvím bojovat. Návrhy by se státníci mohli zabývat již na svém listopadovém zasedání v australském Brisbane.

Mezi stěžejní body koncepce patří zveřejňování vlastnických struktur firem podílejících se na státních zakázkách. "V několika desítkách zemí světa musíte při založení firmy poskytnout méně údajů, než při získání řidičského průkazu či otevření bankovního konta," uvádí studie. Dalším důležitým návrhem je zvýšení transparentnosti obchodů s nerostnými surovinami, především prý v Africe.

Peníze, které by rozvojové země vykořeněním korupce získaly, by podle organizace One mohly vlády investovat hlavně do školství a zdravotnictví. Podle jejích odhadů by tak za ušetřené peníze mohlo jen v subsaharské Africe získat vzdělání dalších deset milionů dětí ročně, zatímco až k 11 milionům nemocných by se mohly dostat antiretrovirové léky proti HIV.

Organizaci One Campaign, která se zabývá bojem se světovou chudobou, založilo v roce 2004 deset velkých humanitárních organizací za podpory celebrit jako je Bono či Bob Geldof. Podle vlastních údajů má až tři miliony členů po celém světě.