Kolem 17:40 SEČ se dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, snížil o 0,3 procenta na 89,66 bodu. Vůči euru dolar oslabil o půl procenta na 1,2398 USD, k jenu však stoupl o 0,1 procenta na 106,85 JPY. Euro vůči jenu posílilo o 0,7 procenta na 132,15 JPY.

Růst spotřebitelských cen ve Spojených státech v únoru zpomalil na 0,2 procenta z lednových 0,5 procenta. Důvodem byly zejména nižší ceny benzinu a pokles nájmů. Bez zahrnutí nestabilních cen potravin a energií inflace činila také 0,2 procenta. Výsledky byly v souladu s očekáváním analytiků. Investory však zpráva zklamala, protože čekali, že údaje budou podobně jako v minulém měsíci silné.

Americký prezident Donald Trump dnes na twitteru oznámil, že šéfa americké diplomacie Rexe Tillersona nahradí v této funkci zřejmě v dubnu dosavadní šéf Ústřední zpravodajské služby (CIA) Mike Pompeo. CIA pak nově povede jako první žena v historii Gina Haspelová, Pompeova nynější zástupkyně. Trump největší změnu ve své vládě od loňského nástupu do úřadu novinářům zdůvodnil odlišnými názory Tillersona na různé věci, včetně dohody s Íránem. Vyhození Tillersona přišlo týden po rezignaci ekonomického poradce Gary Cohna, které mělo také negativní dopad na dolar, napsala agentura Reuters.

Dolaru se však podařilo posílit vůči jenu, který klesá kvůli skandálu, který se týká i premiéra Šinzóa Abeho. Japonské ministerstvo financí v pondělí přiznalo, že změnilo dokumenty o prodeji státní půdy provozovateli školy, který má vazby na Abeho manželku.