"Z dlouhodobého pohledu jsou nárůsty ceny našeho tepla výrazně pod úrovní inflace. Od roku 2013 jsme cenu tepla meziročně nenavýšili ani o jedno procento. Ani v roce 2018 cenu nezvyšujeme. Daří se nám to přesto, že odběry tepla ve městě z důvodu zateplování a úsporných opatření dlouhodobě klesají," řekl Žďánský. Firma podle něj nepočítá s výrazným zvyšováním ceny ani do budoucna.

Ško-Energo zásobuje teplem v Mladé Boleslavi přibližně 90 procent obyvatel, tedy asi 13.000 domácností. Kromě domácností zajišťuje energetické potřeby také pro automobilku Škoda Auto.

Mezi městy s 10.000 až 50.000 obyvateli má levnější energii než Mladá Boleslav například Chomutov, Prostějov, Kroměříž nebo Litoměřice. Žďánský ale upozorňuje, že tyto teplárny čekají do budoucna velké investice týkající se ekologie, ceny tepla proto v těchto městech pravděpodobně v budoucnu znatelně stoupnou.

Ško-Energo je již více než 20 let dodavatelem veškerých energií pro společnost Škoda Auto. Hlavním úkolem tohoto podniku se sídlem v Mladé Boleslavi je zásobování všech tří výrobních závodů v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí elektrickým proudem, vodou, teplem, zemním plynem a stlačeným vzduchem. Kromě toho zásobuje teplem obyvatele, provozy a instituce města Mladá Boleslav. Škoda Auto vlastní v této společnosti 44,5 procenta.