"Dopadli jsme lépe, než jsme plánovali," uvedl Kuliš. Firma podle něj plánuje výrazně ziskové hospodaření také letos. Pokud se jí to povede, bude v zisku tři po sobě jdoucí roky.

"Není to přitom z toho důvodu, že bychom prodali nějakou budovu nebo něco, co nepotřebujeme, ale je to z operativní provozní činnosti," zdůraznil Kuliš.

Díky pozitivní bilanci městem vlastněná firma plánuje i výstavbu nového moderního pavilonu. "Nový pavilon bychom rádi zfinalizovali k Techagru za dva roky. Máme celkem jasnou představu jak má vypadat, jaké jsou technické parametry, nyní ladíme s hlavním akcionářem optimální postup," uvedl Kuliš. Debaty s městem se podle něj týkají zejména optimální formy financování.

Firma už dříve uvedla, že vzhledem k nedostatku výstavní plochy pro strojírenský veletrh a právě pro veletrh Techagro přichází o 20 až 30 milionů korun ročně, protože nedokáže uspokojit poptávku firem a musí některé odmítat.

Pavilon společnosti chybí poté, co v dřívějších letech opustila pavilon D, v němž je dnes VIDA! science centrum. "Pracovně proto říkáme, že chystáme nový pavilon D. Mělo by jít o revitalizaci pavilonu C, ke kterému bychom ještě přistavěli," řekl už dříve Kuliš. Náklady by se podle něj měly pohybovat mezi 400 a 500 miliony korun.