Termín výluky byl stanoven s ohledem na počet pracovních dnů v prvním červencovém týdnu. Kvůli časovým úsporám byly již v červnu zahájeny přípravné práce, které nebrání provozu. Během výluky se bude pracovat nnepřetržitě s nasazením maximálně možného počtu zaměstnanců, řekl dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek.

DPP bude v daném úseku mimo jiné měnit pražce, přemísťovat stykové transformátory, měnit některé kolejnice a také vyměňovat konzole přívodní kolejnice. Po dokončení prací se ještě budou konat dynamické zkoušky opraveného úseku.

Náhradní autobus XC pojede z Florence na Pražského povstání a zastaví u všech stanic metra C v tomto úseku. "DPP zvýší také kapacitu tramvajové linky číslo 6, na kterou nasadí dvouvozové soupravy. Během výluky budou všechny spoje linky číslo 17 jezdit v celé trase. Posílen bude i provoz autobusových linek číslo 135 a 196," uvedla Řehková.

V případě autobusových linek 134 a 904 se posunou zastávky Pražského povstání ve směru na Kavčí hory v ulici Děkanská vinice I přibližně o 25 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Dačického. Ve směru Podolská vodárna, respektive Sídliště Stodůlky se posune přibližně o 50 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Na Pankráci. Pro linku číslo 135 se posune nástupní zastávka Florenc do ulice Ke Štvanici, do nástupní zastávky linky 133.

V metru bude rovněž v červenci uzavřeno nástupiště stanice linky A Muzeum ve směru Depo Hostivař, lidé tak nebudou moci v tomto směru do vlaků metra nastoupit. Výluka začne 11. července a potrvá asi pět měsíců.

Uzavřena je v současné době stanice Jinonice na trase B, kterou dopravce kompletně rekonstruuje. Práce by tady měly skončit letos 7. srpna. Definitivně má být oprava ukončena do 17. listopadu. Náklady na rekonstrukci podnik odhaduje na 145 milionů korun.