V sobotu nebudou od 07:00 do 17:00 jezdit tramvaje číslo 3, 7, 8 a 17 mezi zastávkami Třebovická a Vřesinská, místo toho pojedou na konečné zastávky Dílny DP Ostrava nebo Martinov. Na náhradní dopravu se bude přestupovat na zastávce Třebovická a tramvaje mohou mít oproti jízdnímu řádu až čtyři minuty zpoždění.

V nedělí a pondělí od 07:00 do 17:00 budou všechny tramvaje jedoucí ve směru do Poruby, tedy linky 3, 4, 7, 8 a 17, končit na zastávce Hulváky. Mezi Hulváky a zastávkou Telekomunikační škola budou jezdit zhruba v pětiminutovém intervalu náhradní autobusy. Na zastávce Telekomunikační škola se pak bude přestupovat na náhradní tramvaje, které budou mezi Martinovem a Vřesinskou jezdit rovněž v intervalu přibližně pět minut. Tramvaje přes Hulváky budou opožděny zhruba o dvě až tři minuty.

Výluka zkomplikuje v sobotu a neděli cestování rovněž lidem v Přívoze. Místo na konečnou zastávku Hlučínská pojedou kvůli pracím na trati tramvaje číslo 11 a 14 na Hlavní nádraží. Mezi zastávkami Muglinovská a Hlučínská budou jezdit náhradní autobusy, cestující budou přestupovat na Muglinovské. Výluka začne v sobotu v 07:00 a skončí v neděli v 16:00.

Podrobnější informace mohou lidé najít na internetových stránkách dopravního podniku www.dpo.cz.