Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Recenze: Věda zvaná rodičovství: Pochopte, proč dítě zlobí nebo pláče

Věda zvaná rodičovství je praktickým průvodcem výchovou dítěte
Věda zvaná rodičovství je praktickým průvodcem výchovou dítěte  (Autor: Euromedia)
Autor: ljš - 
4. října 2017
15:13

Uspáváte a ten váš uzlíček lásky jen pláče a pláče... V restauraci zase jeho starší sourozenec jen hází věcmi a dělá ostudu. Jak s tím naložit a proč to vlastně dělají? Kniha Věda zvaná rodičovství vám to osvětlí.

Kniha autorky Margot Sunderlandové přináší trochu jiný pohled na výchovu. Je založena na vědeckých poznatcích, podle nichž jsou první tři roky citového vývoje rozhodující u všech dětí. Zároveň staví dětské chování do souvislosti s činností mozku.

Věděli jste například, že vaše dítě neskáče po posteli nebo nelítá po restauraci, protože by prahlo po tom pořádně si zazlobit, ale prostě proto, že dosud nemá dostatečně zralý čelní lalok mozku, který by přirozeně tlumil "motorické impulzy"? Pokud ne, v knize se tohle všechno dozvíte. A také to, jak takovému chování předejít, nebo jaké metody rozhodně nepoužívat.

Kniha přináší řadu tipů, jak zvládnout záchvaty vzteku a pláče, nebo jak zajistit sobě a dítěti klidný spánek. Přestože se opírá o nejnovější vědecké poznatky, je psána srozumitelným jazykem s přehlednými boxíky plnými doplňujících informací.


Věda zvaná rodičovství: Jak dítěti poskytnout zdravou, citlivou a láskyplnou péči

Margot Sunderlandová

nakladatelství Euromedia/Esence, 2017

304 stran

Hodnocení: 90 %

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi