Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Českého olympionika a ironmana přepadli v JAR! Tyčí mu rozbili hlavu, skončil v bezvědomí

Autor: ljš - 
27. dubna 2017
11:14

Dokáže odolat drsnému počasí i extrémnímu převýšení. Olomoucký triatlonista v kategorii ironman Miroslav Vraštil (65) ale neskončil v nemocnici kvůli jednomu z nejnáročnějších sportů na světě – těžké zranění hlavy mu způsobila banda zločinců na jihoafrické silnici.

Někdejší olympijský reprezentant ve veslování v Jihoafrické republice trénuje na extrémní závod ironman v Austrálii, kde se chce kvalifikovat na mistrovství světa, které se odehraje na Havaji. Když se však minulý týden vracel z tréninku na kole, přepadl ho na silnici gang.

Šlo o skupinu asi deseti mužů, která šla po silnici zády k němu. Když se k nim přiblížil, rozestoupili se a vytvořili uličku. „Zavolal jsem ‚Hi‘ jak je tu zvykem, a vjel mezi ně, ale v tu chvíli mě z obou stran kopli do kola. Udržel jsem se a pudově šlápl, ale spadl mi řetěz. Párkrát jsem se odrazil jako na koloběžce a slyšel jsem, jak za mnou běží. Podíval jsem se přes levé rameno, zahlédl jednoho z nich, jak je jen kousek za mnou, a v tu chvíli už jsem nebyl,“ řekl v rozhovoru pro server iDnes.cz.

Útočníci ho udeřili tyčí a způsobili mu vážná zranění hlavy, ramene a žeber. Okradli ho o mobil, malou hotovost, kreditku a pas, který se ale později našel.

Podle lékařů má na levé tváři kosti o pět milimetrů vpáčené. „Nabízeli mi, že můžu jít příští týden na operaci, ale nepůjdu. Až mi to splaskne, budu vypadat trochu jinak, ale mně to nevadí. Není to tak důležité, na to já už kašlu,“ řekl.

Horší je ale psychické trauma, které utrpěl. „Dvě noci mě to budilo ze spaní, a když jsem přišel do obchodu, kam chodím dennodenně a s každým se tam už znám, měl jsem najednou strach,“ řekl. V Africe chce ale přesto zůstat. „Tohle se vám může stát kdekoliv na světě, i v Česku. Naopak, lidé jsou tu nešťastní a na potkání se mi omlouvají,“ vysvětlil.

Na pražském Proseku Ukrajinec brutálně napadl seniora. Podívejte se na video:

 

mart33 ( 27. dubna 2017 13:40 )

https://southafricatoday.net/tag/farm-attack/ Farm murders in South Africa are gaining international attention.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání