Rozcuchaný, v kostkované košili a plandajících krátkých kalhotách předstoupil ráno Američan Kevin Dahlgren před brněnského soudce Michala Zámečníka. Ten během půl hodiny rozhodl o dalším trvání jeho vazby. Američan totiž čelí obvinění z vyvraždění čtyřčlenné rodiny svých příbuzných v Brněnských Ivanovicích.

Video
Video se připravuje ...

Kevin Dahlgren se změnil k nepoznání. Video - Jiří Nováček

Dahlgren celou dobu mlčel, k obžalobě ani ničemu dalšímu se nevyjádřil. Na zlomek sekundy sebou trhl pouze, když z klubka novinářů uslyšel anglicky položený dotaz, zda je nevinen nebo jestli své příbuzné povraždil. Jinak nereagoval a nechal se bez odporu vést chodbami soudu po zuby ozbrojenou eskortou zakuklenců z vězeňské stráže. Ta se od »prominentního« vězně nehnula na krok.

Dahlgren ve vězení přibral, rozhodně však již na první pohled není v dobré kondici. Kila navíc by tak mohla být způsobena například užíváním antidepresiv. „Klient je ve vazbě v izolaci. Jeho duševní stav odpovídá výši trestu, kterým je ohrožený,“ řekl Blesku Dahlgrenův obhájce Richard Špíšek.

Spekulaci o tom, že se Američan pokusil v cele o sebevraždu, nekomentoval. „K tomu se nemohu vyjádřit,“ řekl. Prozradil nicméně, že jej dozorci od jisté chvíle pečlivě a nepřetržitě střeží. Hned po vynesení verdiktu o vazbě zakuklenci Dahlgrena naložili do vězeňské dodávky a odvezli zpět do vazební věznice v Bohunicích. Tady Američan počká na zahájení procesu, které je naplánováno na 31. května.

Fotogalerie
23 fotografií