Muž se po dopadení k činu přiznal a uvedl, že se chtěl pomstít ženám, poté, co se s ním rozešla přítelkyně. „Právě ženy, obě drobné postavy, které si tam byly zaběhat, se staly cílem pro nás nejprve neznámého útočníka. Obě napadl a pak následoval velmi brutální útok, s jehož intenzitou se setkáváme skutečně jen ojediněle. Přepadené kopal a mlátil po celém těle. Vždy se jednalo o drobné mladé ženy o hmotnosti zhruba do padesáti kilogramů. Obě přepadené se po ošetření shodly, že útočník byl docela pohledný, a dokonce i voněl,“ uvedla k případu policistka Olga Pifková  pro server Novinky.cz.

Policisté si po sérii útoků nechali vypracovat psychologický profil pachatele, z kterého usoudili, že se patrně pokusí zaútočit na ženy znovu. Přistoupili tak k řešení, které zahrnovalo hlídkování v okolí předpokládaných útoků za přítomnosti dobře cvičených policistek. Ty hlídky prováděly ve sportovním oblečení a v předem vytipovaných časech.

Každý den chtěl zmlátit jinou dívku!

Mladík, který odpovídal popisu, se v rekreační oblasti objevil znovu v pondělí. Po zadržení se k útokům přiznal, a dokonce uvedl, že měl v úmyslu útočit a mlátit každý den a jeho cílem měla být den co den jiná žena. „Chtěl se takto prý pomstít za jednání své bývalé dívky, která ho opustila,“ doplnila Pifková pro server Novinky.cz

Zmíněný pachatel měl už v minulosti s agresivitou a násilím značné problémy. Zlost si například vybíjel na vlastní matce. Ta už dříve upozornila na jeho chování lékaře – řejmě bezvýsledně.

Jedenadvacetiletý mladík bude nyní v péči psychiatrů, sexuologů a psychologů, kteří mají vyhodnotit jeho chování formou sestavení posudků. Není ale vyloučeno, že bude stíhán za těžké ublížení na zdraví.