Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kyberšikana v Česku: Nutil ženy svlékat se před kamerou

Ve spárech chlípného studenta uvízly tisíce dívek.
Ve spárech chlípného studenta uvízly tisíce dívek.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Pavel Ryšlink, koj - 
2. listopadu 2010
05:15

Kyberšikanu a vydírání opravdu mamutích rozměrů odhalili v minulých dnech olomoučtí kriminalisté. Mladý student (20) informatiky z Nymburska vydíral prostřednictvím sociálních sítí tisíce dívek a žen.

„V říjnu jsme přijali trestní oznámení od dvou olomouckých studentek, že se tehdy ještě neznámý pachatel naboural do jejich elektronické pošty. Zde získal jejich intimní fotografie, jejichž pomocí je potom vydíral,“ řekl Blesku zástupce vedoucího olomouckého územního odboru Policie ČR Jiří Musil.

Naboural se do elektronické pošty

Kriminalisté zjistili, že student informatiky z Nymburska vytvářel na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Libimseti.cz, Lide.cz a další, falešné stránky, jejichž prostřednictvím se dostával k citlivým informacím důvěřivých uživatelů internetu. Pak se nabourával do jejich elektronické pošty, kde pátral po choulostivých datech a fotografiích.

„Ženy a dívky, které byly na fotografiích, potom nutil, aby mu posílaly další fotografie, případně se svlékaly před on-line kamerou. Pokud by odmítly, hrozil zveřejněním fotografií na internetu, což v několika případech udělal,“ prozradil kriminalista Petr Kolísek s tím, že motivem pachatele bylo získávání dalších a dalších intimních materiálů.

Policie zpracovává gigabyty videí

Olomoučtí kriminalisté vyděrače zatkli minulý pátek. Na místech, z nichž se připojoval k internetu, provedli domovní prohlídky. „Zajistili jsme u něj gigabajty dat související s jeho trestnou činností. První výsledky jejich zpracovávání ukazuje, že množství vydíraných žen se bude počítat v řádech tisíců,“ sdělil kriminalista Kolísek s tím, že trestná činnost mladíka přesahovala i hranice státu.

Policisté už studenta obvinili z vydírání a porušování tajemství dopravovaných zpráv. Za to mu hrozí i čtyři roky. Nyní budou oslovovat vydírané ženy, aby jim pomohly při objasňování největší kyberšikany v dějinách domácí kriminalistiky.

hirenaa ( 2. listopadu 2010 15:31 )

ty jsi vubec nepochopil jadro problemu, a to je takove, ze kazdy muze mit ve svem mailu libovolne soubory, a nikdo! neni opravněn do soukromé schranky lest! kapisto??

dasa0302 ( 2. listopadu 2010 14:21 )

dasa0302 ( 2. listopadu 2010 14:19 )

Já spíš vidím slizkého kreténa

zaza30 ( 2. listopadu 2010 08:09 )

Seřezat co se do něho vejde, doživotní zákaz PC a tvrdě makat od rána do večera!!

hirenaa ( 2. listopadu 2010 06:54 )

ty si fakt magor, jaka chyba, co se ma nekdo nabouravat do cizich dat??, ten kluk je tutovej psychous..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání