Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žena týrala v bytě 38 psů: Vypadají jako chodící kostry!

Autor: Ivana Žáková - 
4. srpna 2009
14:00

Vyděšené chodící kostry! Právě tak vypadají týraní psi, které málem k smrti nechala vyhladovět jejich majitelka z Ostravy-Vítkovic. V bytě jich měla 38, jedenáct z nich bylo v tak zbídačeném stavu, že se je nyní pokouší dostat z nejhoršího v útulku.

„Tak zubožené dogy jsem v životě neviděl. Lezly jim úplně žebra i kyčle. Dospělý pes váží i devadesát kilo, vyhladovělé dogy mají snad jen patnáct kilogramů,“ řekl Blesku ředitel třebovického útulku Jaromír Somerlík.

Smutné oči, vyděšený výraz a třesoucí se psi v koutku kotce útulku. To vše prozrazuje, jak strašně museli trpět. „Zanechá to na nich doživotní následky. Už se nikdy nedostanou do správné kondice. Chceme zachránit i ty ostatní psy, co má ještě doma. Doufám, že tak bezohlednému člověku budou také odebrány,“ podotknul Somerlík. Policisté do útulku zatím přivezli 11 psů různých ras – německého ovčáka, kanadského bílého ovčáka, howarda, pitbultiéra, anglického buldočka a dogy.

Majitelka psů Dana Záhorská má ještě doma dalších 27 psů. „Vyhublí neznamená týraní. Už mám právníka a chci psy z útulku vrátit,“ řekla Blesku Záhorská.

Na její podivnou chovnou stanici upozornili hygienu sousedé, kteří celých osm let trpí neustálý štěkot a smrad. „Vůbec se nemůžeme vyspat. Snášeli jsme to do té doby, než se nám narodila dcerka. Má deset měsíců a nemůžeme ji kvůli potkanům ani dát do kočárku na zahradu,“ svěřili se Blesku manželé Kožušníkovi.

„Psi tak zoufale vyjí a naříkají, jako by zrovna umírali. Mám z toho až slzy v očích a husí kůži,“ uvedla další sousedka. Podle ní majitelka nechává psy velkých a bojových plemen schválně týrat a hladovět, aby byli agresivnější. „Víme, že je i bije, protože psi vyjí bolestí. Také po nich strašně řve i v noci. Smrad, který k nám přechází z jejího bytu, je už neúnosný. Kvůli muchám jsme museli dát do oken síta,“ dodali Kožušníkovi.

oryaz ( 22. května 2010 22:03 )

V lednu před 2 roky se mi ztratil pes. Hledal jsem ho dlouho, rozeslal jsem stovky emailů, provolal hromadu peněz a projezdi v autěl x kilometrů, podával jsem inzerce do novin i na internet. Ale už jsem ho bohužel nenašel. Ještě teď se občas dívám na internet. Když jsem četl stejný článek, ketrý nebyl tak detailní, přál jsem si, aby to nebyl můj pes. Doufám, že je někde v teple u lidí, kteří se o něj dobře starají, a kde mu nic nechybí. Všiml jsem si, že pes stejného plemena však opačného pohlaví byl tomuto "člověku" odebrán. Té ženské bych udělal to stejné, co dělala ona těm zvířatům. A lidé, kteří jí obhajují, ať otevřou oči a podívají se na fotky, jak ti psi vypadali, když si pro ně přijeli veterináři.

katina123 ( 6. ledna 2010 17:42 )

Tuhle ženskou já někdy potkat udělala bych jí ještě něco horšíhoco ona dělala těm chudinkách(jestli teda něco horšího) jestli to "mlá" pani čte tak ať se nad sebou hodně zamyslí

darknana ( 9. srpna 2009 15:47 )

tak jak teď vypadají ti psy bych přála vypadat a trpět to té hnusné bestii která se nedá nazvat ani člověkem! psy nejsou věc, ale tvorové kteří trpí a cítí stejně jako my lidi!

dustin ( 7. srpna 2009 16:25 )

Ja bydlim daleko, ale kdybych bydlela blize, sla bych pomahat i do utulku, potrebuji nejen jidlo ale i lasku...

lenta ( 7. srpna 2009 12:57 )

dneska ji berou dalši psi tak doufam že už všechny a je tu i televize prima.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání