Obvinění muži se takového jednání měli dopustit v několika případech v období od konce září do poloviny měsíce října, a to v Novém Sedle, kdy vnikli do sklepních prostor, do sklepních kóji nebo na zahrady domů a do jejich kůlen, odkud odcizili různé elektrické nářadí, motorové pily, měděné kabely, ale také tašky s dětským oblečením. Dále poškodili sklepní kóje a dveře do kolárny. Jeden z obviněných odcizené věci schoval a další obviněný je poté prodal.

V jednom z případů tři obvinění muži ze Sokolovska ke konci měsíce září na železniční trati mezi Novým Sedlem a Sokolovem poškodili kabel pro železniční obvod, smotali ho a uschovali si ho.

Svým jednáním způsobili celkovou škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 20 000 korun. Dva obvinění ze Sokolovska ve věku 22 a 27 let se takového jednání dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzeni nebo potrestáni.

27letý obviněný muž je již ve výkonu trestu pro svojí předešlou trestnou činnost. Na zbylé tři obviněné podal kriminalista podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby.

V případě prokázání viny hrozí 35letému muži ze Sokolovska trest odnětí svobody až na dva roky, 27letému muži ze Sokolovska a 22letému muži z Karlovarska trest odnětí svobody až na tři roky a 22 letému muži ze Sokolovska až na čtyři roky.

nprap. Kateřina Krejčí tisková mluvčí PČR