Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Tábor hrůzy: Vedoucí prý obtěžoval děti!

Autor: Ondřej Čermák - 
22. července 2010
15:03

Čtrnáct dní v přírodě plných her a soutěží. Tak měl podle letáku vypadat dětský tábor v Rudolfově na Liberecku. Vše ale bylo jinak. Na táboře totiž prý panovaly katastrofální hygienické podmínky, ale co je strašnější, vedoucí tábora Zdeněk S. údajně ve stanu svlékal dívky, aby jim mohl mazat záda krémem.

Také prý děti učil sprosté písničky. Čtveřice rodičů podala na vedoucího trestní oznámení pro ohrožení výchovy dítěte.

Ze šestnácti dětí ve věku od 7 do 16 let tábor dokončily pouze čtyři. Ostatní si rodiče po pár dnech odvezli zpět domů, za jedno dítě přitom zaplatili 2880 Kč. Důvodem byly hrozné hygienické podmínky, ve stavení, kde děti bydlely, panoval příšerný nepořádek a byl tam jeden suchý záchod.

Nejhorší ale bylo šokující chování vedoucího. „Dcera mi řekla, že ji i ostatní dívky bral do svého stanu, kde si pak musely svléknout tričko. Prý se chtěl přesvědčit, jestli nemají klíště,“ vypověděla Ludmila Navrátilová, matka dvanáctileté Terezy. Tím ale prapodivné praktiky Zdeňka S. nekončily.

Učil je vulgarity a sprosté písničky

Děti rodičům nezávisle na sobě prozradily, že je i fyzicky trestal a učil je sprosté písničky. Za drobné prohřešky je prý tahal za vlasy a nutil je dělat kliky a dřepy. „Má osmiletá dcera Nikol například absolvovala stezku odvahy na hřbitov a do márnice. Celou noc pak probrečela,“ řekl Blesku Martin Kejkliček.

Zdeněk S. veškerá obvinění rodičů odmítá. „Na táboře se nedělo nic neobvyklého. Děti jsem fyzicky netrestal, přiznávám pouze stezku odvahy na hřbitov. Vše ostatní je lež.“

zada ( 24. července 2010 13:15 )

Myslím, že v zájmu d ětí by se mělo povolování táborů zpřísnit. Měl by být někdo přísně kompetentní z kraje nebo tzv. okresu, a tábory před jejím započetím každý rok projet, jestli souhalsí to, co se píše. Nejde tak možná ani o peníze rodiřčů, ale o to, že každý rodič nemůže jezdit se dívat na tábor. To by mělo býtž v kompetenci místních orgánů státních, kteří by takový tábor v místě vůbec povolili. odpovědnost by padala na ně a na hygieniky. Ne až v průběhu táboru, ale ihned , a každý rok. A co se týče stížností dětí, no ono je to všelijak. Dneska se téměř vše bere jako oběžování, ale je pravda, že tolik pedofilních vedoucích na táborech a v těchto zařízeních nikdy nebylo. Ono je to tam táhne jak mouchu na lep. chce to jiná pravidla a co nejdřív!!!!

zirafa ( 23. července 2010 23:45 )

evita

anka ( 23. července 2010 18:18 )

ja s vami souhlasim.....pamatuji se jako dite, ze mi bylo velmi neprijmne...kdyz nas uprostred noci vzbudili....a pak tahali kolem lesa a skrz les.....jedine na co jsem myslela, ze chci zpatky do spacaku a spat....

akrapaz ( 23. července 2010 18:10 )

no to nás taky vyhnali v noci do lesa, vybrali trasu a na určitých místech stáli vedoucí s baterkama a rozžíhali je a zase zhasínali a my jsme museli jít za tím světlem, v naprosté tmě a tak to pokračovalo celou noc. Vodit ale děcka v noci na cintorín považuji za magorstvo, to jim mohli rovnou pustit nějakej horor a vyšlo by to na stejno!

akrapaz ( 23. července 2010 18:05 )

no zase se toho tolik moc tam nedělo: vedoucí prohlížel, jestli nemají holky klíšťata - která místa ale prohlížel jsem se z článku nedozvěděl. To Německem otřásá tento týden daleko pikantnější skandál: parta kluků, od 13-ti do 15-ti let se zúčastnila též rekreace v Holandsku na ostrově a v noci na noclehárně se oddávali sexuálním radovánkám, došlo k znásilnění, kdy si kluci navzájem strkali do análních otvorů tyčky od smetáků a lopatek a nazývali to fistováním. Dokonce i ti tzv. postižení se aktivně na tomto podíleli, jenže si nikdo z nich nestěžoval ani rodičům, ani nezavolal policii. Psycholog to zdůvodnil tím, že kluci v tomto věku prožívají tzv. homosexuální období, jelikož zatím neměli přístup k opačnému pohlaví. Prý je to i tím, že dneska mají daleko jednodušší přístup k sexuálním stránkám na internetu - kdysi měli k dispozici pouze časopis Bravo a nebo ponočasopisy. Jo, jo, kdysi skauti se učili jiný věci, získávali bobříka odvahy, dneska je to ty mladý nebaví a vymýšlí si jenom blbosti!

Zobrazit celou diskusi