Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milujeme Ostravu, i když není nejčistší!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos - 
29. ledna 2010
13:55

Nejzamořenějším městem v EU je Ostrava. Toto prohlášení meteorologů a následný článek na Blesk.cz vyvolal vlnu reakcí v čtenářské diskuzi. Hlavní motto? Ostravu milujeme, i když rozhodně není nejčistší!

Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu je ovzduší v Ostravě nejhorší z celé Evropské unie. Obrovské jsou zejména koncentrace prašného aerosolu. To je fakt, s kterým se snaží město s nasazením všech sil bojovat.

Blesk.cz se pokusil vyprovokovat diskuzi o tomto problému kontroverzním článkem s názvem Nejšpinavější město v EU je Ostrava: Prodáme ji! - ČTĚTE ZDE! Přiznáváme, že sarkastický tón mohl být pro některé čtenáře Blesku silnou kávou, nicméně problém se podařilo dostat veřejnosti na oči a o to v inkriminovaném textu primárně šlo!

Ukázalo se, že obyvatelé Ostravy jsou správnými patrioty a nedají na své město dopustit. Ostravané se předháněli ve vypočítávání kladů svého města a dokonce zazněly i názory, že s tím životním prostředím to není tak hrozné a že za posledních 10 let se mnohé zlepšilo!

I my v redakci Blesk.cz máme rádi Ostravu! A také milujeme čistý vzduch! To je jasná věc! Navíc si vážíme lidí, kteří jsou ochotni rvát se za své město! Ostravě přejeme, aby tito schopní lidé spočinuli v hojné míře v zastupitelstvu a ostatních křeslech, z kterých se osud města řídí a plánuje.

Co jste nám napsali?

"Od mala bydlím v Opavě a do Ostravy jezdívám dost často, teď druhým rokem studuju v Praze a zajímavé je, že z ostravyského vzduchu se mi nikdy neudělalo špatně. Ostrava je nádherné město!" (lussyz)

"Pochybuji, že tento článek byl vtipným. Dělat si "legraci" z dnešního stavu špinavosti, které má za příčinu těžký průmysl, který byl rozvíjen zejména za dob socialismu, je více než nevhodné." (lukys89)

"Myslím si, že by si pan redaktor měl udělat výlet do Ostravy! Máme tady plno zeleně, srdečné lidi (na pár výjimek samozřejmě), spisovnou češtinu, hutní průmysl, který živí půlku republiky, v okolí krásné Beskydy a čistý vzduch. A k te Stodolní ulici: PAŘÍ SE TAM DOBŘE!" (evikumiluna)

CELOU VYPJATOU DISKUZI NAJDETE ZDE!

484504:gallery:true:true

gogo ( 5. února 2010 11:20 )

Přesuňte poslaneckou sněmovnu a senát do Ostravy !!!

gogo ( 5. února 2010 11:16 )

Ostrava se skutečně dusí !! A v ní všichni co zde žijí. Co by Ostravě pomohlo, by bylo to, kdyby v tomto komírajícím státě se na všech stranách méně kradlo a zlomek takto ušetřených peněz šel na odstranění příčin skutečně strašného ovzduší, kterým je Ostrava sužována... A kdyby dnešní zahraniční zlatokopové, kteří vlastní zbytky zdejších hutí byli nuceni se na této ochraně ovzduší podílet a ne jen rabovat a rabovat...

toky ( 2. února 2010 15:07 )

Souhlas a ti lidi tady,sice jsou malinko otrlejší a neserou se s nikým a ničím,ale zase jak vidíš,dokážou držet pospolu : )

toky ( 2. února 2010 15:02 )

xDDDDDDDDDD Nice one

toky ( 2. února 2010 15:00 )

Aspoň máme práci a pracovat v dolech nebyla žádná sranda ty demente.Tak na měsíc bych tě nechala si to vyzkoušet A vidělo by se jak změníš názor.

Zobrazit celou diskusi