Na policisty se obrátila ředitelka mateřské školy ve Slivenci po zjištění, že jedna z jejích podřízených je zjevně pod vlivem alkoholu. Když policisté podle výsledků dechové zkoušky zjistili, že je učitelka silně opilá, zadrželi ji a převezli na policejní služebnu a následně do policejní cely. 

„Naměřená hodnota všechny přítomné šokovala, displej totiž ukázal hodnotu přibližující se ke třem a půl promile alkoholu v dechu. Učitelka navíc měla své pětileté žáčky na starost už od rána,“ uvedla podle serveru Novinky.cz mluvčí policie Iveta Martínková.

„Poté, co sedmapadesátiletá učitelka vystřízlivěla, ji kriminalisté vyslechli a vzápětí jí sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí v případě odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi a zákaz činnosti,“ prohlásila Martínková. „Žena byla poté propuštěna na svobodu,“ dodala. 

Podobný případ vyšetřovali loni v dubnu policisté na Třebíčsku, kde učitelce mateřské školy naměřili při dechové zkoušce téměř tři promile alkoholu. V roce 2012 přistihli opilou učitelku školky v Přerově, o rok dříve vychovatelku v družině jedné z pardubických základních škol.