2. ledna 2011 • 04:58

VIDEO: Pět nejkrásnějších branek roku 2010

Autor: pan
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř každý víkend v uplynulém roce přinesl velké množství nádherných zápasů a branek. Vybrat opravdu ty nejhezčí je věc čistě individuální, přesto věříme, že si v našem výběru přijdete na své. Svůj hlas nejhezčí brance můžete přidělit v anketě pod článkem.



1. Lionel Messi, Real Zaragoza vs Barcelona, 21. březen, 2010
Fotbal je směšně jednoduchý sport. Prostě vezmete balón, zasprintujete, cestou obejdete pár protihráčů a zavěsíte. Tak to aspoň působí na diváka, dívá-li se na Lionela Messiho. V utkání proti Zaragoze se argentinský génius trefil při výhře svého týmu 4:2 hned třikrát, jeho druhá branka však neměla konkurenci. Přesvědčte se sami.


2. Linus Hallenius, Hammarby vs Syrianska, 20. června, 2010
Že vám jméno švédského talentu Linuse Halleniuse nic neříká? Až se podíváte na následující šot, možná na něj už nezapomenete. Jeho tým Hammarby udolal svého soupeře 2:0, více než výsledek však v paměti diváků určitě zůstal gól alá Marco van Basten. Lehké obhození soupeře, střela z voleje a navíc těžkého úhlu přímo do šibenice. Soupeři si v tu chvíli připadali na hřišti asi hodně zbyteční.


3. Matthew Burrows, Glentoran vs Portadown, 5. října, 2010
Tak tohle snad ani nemohl být úmysl. Neskutečný kousek se povedl hráči Portadownu Burrowsovi v utkání severoirské Premiership. Jeho tým marně bojoval o návrat na špičku ligy na hřišti Glentoranu. Trenér hostujícího celku tak vytasil svůj poslední triumf a na hřiště poslal v 78. minutě zápasu právě Matthew Burrowsa. A ten se odměnil neskutečným způsobem. O vítězství rozhodl brankou z druhé minuty nastavení, což by nebylo nic až zase tak mimořádného, kdyby se mu to nepovedlo prakticky zády k brance, patičkou, z voleje a navíc ještě z hranice pokutového území. Podobnou branku Burrows už v životě nedá.


 

4. Andrea Pirlo, AC Milán vs Parma, 2. října 2010
Že to Adrea Pirlo umí z dálky, to není žádná novinka. To, co však předvedl v utkání Série A proti Parmě, bylo opravdu neuvěřitelné. V jinak nepříliš zajímavém zápase se italský reprezentant postaral o jediný gól utkání opravdu stylově. Většina týmů stejně jako hráči Parmy nečeká žádné velké nebezpečí od hráče, který si vede míč dobrých 35 metrů od branky. I když je jím Pirlo, ani on přece netrefí vingl. Nebo ano? Rodák z Brescie vyvedl všechny z omylu. Ze vzdáleně neškodné akce napřáhl ke střele, která k překvapení všech skončila v síti bezmocného gólmana. Klobouk dolů.


 

5. Sidney Sam, Bayern Leverkusen vs Kaiserslautern, 7. listopadu 2010
Jako na play stationu. Párkrát stisknete tlačítko a volej z dvaceti metrů míří přesně do šibenice. Tentokrát to ale v praxi předvedl objev první poloviny bundesligové sezony Sindey Sam v utkání svého Leverkusenu s Kaiserslauternem. Spoluhráč Michala Kadlece se trefil do voleje způsobem, že kdyby místo hostujících hráčů stály na hřišti reklamní panely, vyšlo by to na stejno. Sidney Sam tak završil vítězství svého týmu na konečných 3:1 a diváci si kromě tří bodů odnesli skvělý zážitek.

Články odjinud


Články odjinud