Nicku, jsi poprvé v České republice? Jak se ti tady líbí?

Ano, poprvé v životě jsem v téhle krásné zemi. Je to vzrušující. Děkuji za pozvání.

Máme tu krásné holky a dobré pivo. Není to náhodou důvod, proč jsi nás navštívil?

Ne, to není důvod, proč jsem přiletěl do Prahy, ačkoliv jsem o tom samozřejmě slyšel. Skutečný důvod, proč jsem tady, nejsou děvčata ani prohlídka pamětihodností, nýbrž bych se rád podělil o svůj příběh plný naděje a odhodlání a inspiroval tak další lidi, aby se nikdy nevzdávali.

Jak se připravujete na přednášky? K tomu je potřeba spousty energie.

Piji tureckou kávu... To je přesně to, co potřebujete. Hodně turecké kávy a budete se cítit skvěle. Ne, teď vážně. Ve skutečnosti mám dobrou výdrž, každý den se modlím, jsem zdravý a skutečně věřím v to, že Bůh mě podporuje a ochraňuje.

Neunavuje vás fakt, že lidé od vás očekávají pomoc? Předpokládají, že je dokážete patřičně motivovat?

Myslím si, že svět nepotřebuje motivaci, ale inspiraci. Motivace může trvat jen po určitou periodu, ale díky inspiraci můžou najít vlastní životní cestu. To je to, co chci lidem předat... Ptáte se, jestli mě to unavuje? Nikoliv, miluji to! Nemáme tušení, kolik týnejdžrů chce nebo se pokusilo to vzdát. Mají pocit, že do tohoto světa nepatří. Nechtějí chodit do školy, do práce, nechtějí dělat nic. Myslím, že každý v životě procházíme obdobím nesnáze.

Co pro vás bylo v životě nejtěžší se naučit?

Víte co, já si myslím, že pokud mě lidé poznají bez nohou a rukou, vidí invalidu. Ale já jsem toho názoru, že mnohem horší je mít rozvrácenou rodinu než nemít ruce a nohy. Pokud vidíte vlastní rodiče se hádat, to je podle mě mnohem horší než být hendikepovaný. V té chvíli, když jednoho z nich ztratíte, vzdali byste se ruky či nohy, abyste je mohli získat zpět.

Cítíte se jiný než ostatní?

Ne. Myslím si, že dobré chvíle se střídají s těmi horšími. Pokud si někdo myslí, že jsem celý život jenom šťastný, absolutně se mýlí. Pokud si naopak někdo myslí, že se trápím a bojuji s mým postižením, také se mýlí. Všechno je to emocionální a psychické.