Jejich osmadvacetileté manželství se rozhodla ukončit poté, co Oksana Grigorieva, ruská herečka a skladatelka řekla svým přátelům, že je těhotná.

Robyn byla také naprosto šokována, když zjistila, že se její ‚Statečné srdce‘ sestěhovalo s Oksanou a jejím jedenáctiletým synem Alexandrem do jednoho z Melových kalifornských sídel.

„Robyn stála Melovi po boku řadu let. Tohle si určitě nezasloužila, zjistit, že Oksana rozhlašuje, že je těhotná. To byla pro Robyn poslední kapka,“ nechal se slyšet jeden z jejích známých.

Rozvod do nedávné doby idylického páru je zdá se opravdu na spadnutí. „Robyn chce rychlý rozvod a hlavně bez tahanic. Majetek by si rozdělili až poté,“ pokračuje svědek. Jenže právě otázka majetku není v tomto případě zrovna zanedbatelná. Rozvodem může Gibson ztratit až polovinu ze svého mění, které v současnosti činí závratných 680 milionů liber.

Robyn vyplnila rozvodové papíry 13. dubna s tím, že odděleně spolu s Melem žijí již od srpna 2006. Tehdy Mela zatkli za řízení v opilosti.

V sobotu byla Oksana přistižena před Gibsonovým sídlem s mobile u ucha. To, že se jí pod růžovým tričkem rýsovalo vystouplé bříško, svědčí o tom, že výše uvedené spekulace nemusely být plané… Minulý měsíc byly hrdličky Mel a Oksana zachyceni, jak zamilovaně dovádí na pláži na Costa Rice.

Gibbonův mluvčí odmítl veškeré informace komentovat.

Případ Gibsonovy milenky je o to zamotanější, že se za jeho partnerku v současnosti prohlašují dvě Oksany, obě ruské umělkyně. Vedle výše zmíněné Oksany Grigorievy je tu také čtyřiadvacetiletá zpěvačka Oksana Pochopa, která všude vesele prohlašuje, že je to právě ona, s kým byl Mel na Costa Rice. Mladá Pochopa však podle deníku The Sun dostala již důrazný signál od Gibsonových právníků, aby přestala podobné věci prohlašovat.