V neděli už telefon zvedla, ale okamžitě se rozplakala a nebyla schopna slova. V pondělí ráno už na tom byla líp. „Tak se ptejte, ale mějte, prosím, se mnou soucit,“ poprosila.

Fotogalerie
1 fotografie


Olinko, celý internet je zahlcen zprávami, že Waldemarův pohřeb proběhne 18. června v Praze na Žofíně. Je to tak?
No to je pěkný, že už je to datum venku... Vždyť já ještě nemám potvrzené letadlo. Budeme ale se synem dělat všechno pro to, abychom to stihli.

Vy přiletíte se zesnulým manželem jedním letadlem?
Tohle já ještě nevím. Mám velké problémy to jeho tělíčko dostat do Čech.

Jak to?
Musíme ho na ten převoz pořádně odborně připravit.

230939:gallery:true:true

Myslíte tím ten proces balzamování?
Ano. To veškeré papírování také není jednoduché. Teď se zrovna s Waldíkem chystáme na pohřební úřad, abychom si Waldu převzali.

Vy jste byla s manželem u jeho lůžka do poslední chvíle. Pamatujete si jeho poslední slova?
Byli jsme s ním se synem celé dny a noci. V ten nejsmutnější moment jsme ho oba samozřejmě drželi za ruku. Jaká mohla asi být Waldemarova poslední slova? Vtipkoval.

A to?
Prosil, ať splníme jeho poslední přání. Že nechce být v žádném případě pohřben na Floridě, ale doma v Čechách. Říkal: Tady na Floridě píchnu do země a stojím ve vodě. Tady mě nepohřbívejte, byla by mně zima, nachladil bych se a dostal revma.

Máte se teď v Americe vůbec o někoho opřít?
Samozřejmě. S Waldemarem se nám povedl báječný syn, ve kterém mám teď obrovskou oporu.

A maminka?
Je na tom moc špatně. Žije tady s námi u moře už dva roky. Potřebuje péči 24 hodin denně a není schopna převozu. Takže až my s Waldíkem odletíme do Prahy, musí sem přiletět můj brácha, aby tu maminka nebyla sama.

332203:gallery:true:true

Waldemar zápasil se životem už hezkých pár týdnů. Vy jste to ale tajila i před jeho kamarády.

Víte, naděje umírá poslední. A já opravdu nechtěla, aby Waldu někdo pohřbíval, když ještě žil. Karlu Gottovi zavolám a vše vysvětlím.

Jak to myslíte?
Volal několikrát a zval Waldemara na jeho 70. narozeniny. Já mu nechtěla říct, že je na tom zle. Tak jsem vždycky říkala, že něco zařizuje se synem. Waldemarovi jsem ale říkala, že ho Karel zve. Byl strašně potěšenej. Karla měl moc rád.

Olinko, kam to teď v životě nasměrujete?
Já nevím. Od soboty vlastně nežiju, nevnímám. Co se stalo, mi vlastně moc ještě nedošlo. No, musím se starat o maminku a budu se snažit žít podle Waldových pravidel – čestně a rovně.


Karel Gott vzdá na svých narozeninách Waldovi hold

Přání Karla Gotta (69), aby Waldemar Matuška (†76) v O2 areně 11. června na oslavě jeho sedmdesátin usedl v první řadě, zůstane nenaplněno. Slavík se ale rozhodl, že svému rivalovi a kamarádovi vzdá před patnáctitisícovým davem hold.

„Samozřejmě že to udělám, a velmi rád! Počkám si, až se ke konci koncertu na pódiu sejdou všichni umělci, a pronesu řeč. Musím si ji pořádně promyslet. Měla by z toho čišet úcta a obdiv,“ svěřil v pondělí Blesku Karel a prozradil, že na čestných místech pod jevištěm by rád viděl Olgu Matuškovou se synem Waldemarem juniorem.

„Velmi si toho cením a budu se snažit, abychom datum Karlových narozenin stihli a abychom dobře reprezentovali jeho kamaráda Waldu,“ byla i ve chvílích smutku potěšena Olga Matušková. Zároveň ji zahřálo u srdce i Gottovo rozhodnutí, že na pohřeb »Slavíka z Madridu« půjde, i když má dlouho dopředu naplánovaný »byznys«.

„Existují kšefty, které se neodmítají. Potom nastávají ale situace, že se odmítne i ten nejlukrativnější obchod. A poslední rozloučení s Waldemarem je právě tento případ,“ potvrdil Blesku Gott.


!!!Výzva čtenářům Blesku!!!
Máte fotku nebo video Waldemara Matušky? Vyfotografovali jste se s ním nebo potřásli rukou? Pomozte nám vytvořit fotoalbum vzpomínek na tohoto geniálního zpěváka a pošlete nám své snímky nebo videa na online@blesk.cz. Nejlepší zveřejníme a odměníme.