Společnost Brasca produkující film inspirovaný případem takzvaného heparinového vraha podle informací Blesk.cz dluží jak členům štábu, tak dokonce i samotným hercům kolem pěti milionů korun!

„Jisté nesplacené částky jsou, ale tento jev je bohužel u českých filmů velmi častý,“ potvrdil Blesk.cz režisér filmu Dan Svátek. Na peníze se dlouho čeká. „Natáčení probíhalo celkem 32 dní a bylo rozděleno na tři bloky splatnosti. Společnost Brasca zaplatila po půlce natáčení první fakturu a od té doby se vyhýbala zaplacení. Několikrát už splatnost faktury odsunula,“ řekl Blesk.cz jeden ze členů štábu s tím, že dlužná částka se nyní pohybuje kolem pěti milionů korun.

385573:gallery:true:true

Bývalý majitel navíc společnost nedávno odprodal někomu, kdo není vůbec k nalezení. „Se současným majitelem jsme se pokoušeli zkontaktovat, ale nejde to,“ zoufají si členové štábu, kterým už došla trpělivost a na společnost podali několik trestních oznámení. Na včerejší slavnostní premiéru proto produkce raději spoustu členů štábu nepozvala, aby předešla nepříjemnostem.

338781:gallery:true:true

Film vypráví o neúspěšném adeptovi na studium medicíny, který se jako sanitář začne v nemocnici mstít za svoje studijní i životní neúspěchy. Poté, co ho jeden z pacientů požádá, aby ukončil jeho trápení, rozhodne se vzít životy pacientů do vlastních rukou. Naplní tak své vlastní představy o spravedlnosti. V hlavní roli se představí Václav Jiráček, ve vedlejších rolích diváci uvidí například Zuzanu Krónerovou, Stanislava Zindulku, Janu Krausovou a Miroslava Táborského.