Hraje v něm nejstarší česká herečka Zita Kabátová, roli dostal nejvyšší Čech Tomáš Pustina a několik herců muselo podstoupit i částečnou hypnózu.

Kvůli autentičnosti bylo nutné, aby byli herci na pitevním stole nehybní. Museli se tedy podrobit nejenom hypnóze, ale byla jim dokonce injekcí podána látka, která jim na pár minut zpomalila dech a srdeční činnost.

Hlavní role nemocničního vraha Hynka se ujal Václav Jiráček. „Nebylo příjemné hrát takovou postavu. Dalo mi hodně práce se s tím vypořádat. Ty pocity a stavy především na začátku natáčení byly šílené,“ netají Jiráček a dodává: „Z té práce jsem měl ale radost. A postavu vraha Hynka jsem se snažil nehodnotit, ale spíš rozebírat.“

371581:gallery:true:true

Smrtka s kosou na radnici v Havlíčkově Brodě

Režisér Svátek se o autentičnost snažil nejen na pitevně. Poslední natáčecí den proběhl v Havlíčkově Brodě, kde v místní nemocnici skutečný heparinový vrah Petr Zelenka s pocitem, že dělá dobrou věc, usmrcoval. Snímek se dokonce jmenuje podle nápisu na kose, kterou drží v ruce smrtka na havlíčkobrodské radnici – Quo hora nescic (Kterou hodinu nevíš). Nový česko-slovenský koprodukční film s hudbou Richarda Müllera bude v kinech od 27. srpna.