Dramaturgové a reportéři s dvanácti hrdiny vybranými z castingů během dvouletého časosběrného projektu řešili osobní problémy, pomáhali realizovat velké životní změny a plnili tajná přání od vysněné dovolené přes plastické operace až po tak »obyčejnou« věc jako je nalezení práce a řešení finančních potíží.

Příběh paní Ivety přijde na řadu první. Její život poznamenala sebevražda syna. „Jako kdyby vám někdo vyrval kus těla,“ svěřila se se svým trápením. „Vím, že je mrtvý , ale pořád doufám, že mi jednou zazvoní u dveří… Pak mi ale dojde, že nikdy nepřijde… Hlavou se mi honí tisíce myšlenek... Jaký by byl? Jak by vypadal? Měl by děti? Byl by šťastný?“ vyprávěla Iveta, která se uzavírala ve své samotě a jedinou útěchou jí byly písně Petra Koláře.

Díky Nově začala zase žít. Zhubla, podstoupila několik plastických operací a kompletně změnila šatník. A hlavně našla nový smysl života ve vnukovi Adámkovi. „Úžasně jsem si odpočinula od smutné reality a nabrala sil, abych mohla být v budoucnu skvělou babičkou,“ pochvalovala si. Došlo i k setkání s jejím idolem Petrem Kolářem, který zazpíval na vnoučkově křtu.