Herec své manželce dále věnoval podíl v agentuře AG Jezerka. "Nebudu vám nic potvrzovat," řekl Blesku ostře Hrušínský. "Do mých majetkových věcí a jak jsem se s kým vyrovnal skutečně nikomu nic není," pokračoval herec.

Tajit ale Jan nic nemusí, zachoval se velkoryse. Z oblíbeného prince se stal ze dne na den král, který, když si 'odskočí', dává královně bez reptání jako odškodné a omluvné půlku svého jmění. A tak se vila, kterou s láskou postavil jeho otec Rudolf Hrušínský (†74), stala majetkem snachy legendárního herce Miluše.

Fotogalerie
2 fotografie

Herecký nestor by ji dnes viděl sice raději v rukou svého syna Rudolfa, Janova bratra. Nevěra ale situaci s vypořádáním dědictví zásadně změnila. Jan si začal románek s mladou produkční Michaelou Blahutovou, která měla na starosti občerstvení pro Divadlo Na Jezerce. Po dvouletém poměru se Šplechtová rozhodla pro rozvod.

Místo podání žádosti se ale objevila v katastru nemovitostí jako spolumajitelka Hrušínského vily a 40procentní podílnice AG. Jezerka s.r.o. Manželství bylo zachráněno, Jan s Miluší se na sebe láskyplně usmívají a jsou dokonce spolu schopni hrát na jednom jevišti.